תשובה לשאלה - פיני

  • מכירת דירה ששמשה לעסק
    naorba | 08/09/2008 23:17

    שלום רב ! אני מעוניין לרכוש דירת מגורים אשרהושכרה במשך ה-6 שנים האחרונות לעסק כמשרד רו"ח, האם יש חבות כל שהיא במקרה זה למוכר במס שבח ? והאם אני מחוייב במקרה זה במס רכישה גדול ? מטרתי היא להשתמש בדירה למגורים בלבד. שנית, שאלה אחרת בנושא, מגרש בשטח דונם וחצי כשעליו בנויה דירת מגורים בשטח של כ-100 מ"ר, האם במקרה זה הפטור במס שבח הוא לגבי כל המגרש או רק על חלקו,המצב כעת הוא שהמגרש מהוון, באם יהיו מעוניינים לרכוש אותו מס' שותפים, ולחלק אותו למס' חלקים דוגמא של רבע דונם לכל שותף, האם עדיין ייחשב המגרש מהוון, או שכל שותף יידרש לשלם היוון על חלקו ? סליחה על שאלתי הארוכה, תודה על תשותבך

    • תשובה לשאלה - פיני
      פיני | 09/09/2008 08:44

      המס יחול על המוכר לשאלה הראשונה והדירה אכן תמוסה . לשאלה השניה חסרים פרטים אבל בעיקרון דירת מגורים על שטח של 1.5 דונם קצת מחשיד לבקש פטור לדירה מזכה או פטור אחד ל4 שנים.

      • תנאי השימוש באתר
        מערכת | 09/09/2008 10:09

        פיני שלום רב, אנו מאוד שמחים על נכונותך להשיב לגולשים כמשתתף חופשי בפורום נדל"ן. יחד עם זאת, השארת כתובת מייל ו/או טלפון היא בניגוד לרוח האתר. נודה לך באם תמנע מכך בעתיד. הנהלת אתר הפורומים

    • מכירת דירה ששימשה לעסק
      עו"ד זהר ארד | 09/09/2008 21:08

      שלום רב, באופן כללי, דירה אשר אינה משמשת בפועל למגורים אינה נכנסת להגדרה של "דירת מגורים מזכה" ולפיכך לא ניתן לקבל פטור ממס בעת מכירתה. לגבי המגרש. ניתן לקבל פטור ממס שבח בגין דירת המגורים בלבד ולא על כל המגרש (בהנחה שיש זכויות בניה נוספות). במקרה זה, יש לפצל את שווי הדירה ושווי זכויות הבניה ולערוך שומת מס מעט מורכבת. מומלץ לתכנן מראש ולהיעזר בבעלי מקצוע. לגבי פיצול המגרש יש לבחון (בין היתר) את תנאי החכירה ואת התב"ע בכדי להשיב על שאלתך. בברכה, זהר ארד, עו"ד