עסקה במקרקעין

  • הוספת בעלים לדירה
    אתי | 08/09/2008 22:24

    לבעלי יש דירה הרשומה על שמו. ברצוננו להוסיף גם את שמי לבעלות הדירה. איזה טפסים יש להגיש ולמי? האם זה כרוך במס כלשהו? מדובר רק בהוספת שם לבעלות על הנכס.

    • עסקה במקרקעין
      עו"ד זהר ארד | 09/09/2008 15:36

      אתי שלום, אי אפשר פשוט להוסיף את שמך לבעלות על הדירה. לצורך כך, על בעלך להעביר לך ללא תמורה מחצית מהזכויות בדירה. זאת יש לעשות באמצעות הסכם מתנה או הסכם מכר ללא תמורה. יש לדווח על העסקה לרשויות המס בצירוף תצהירים מאומתים על ידי עו"ד. בסוף התהליך, יש לחתום על שטרי מכר ולרשום את ההעברה בטאבו בצירוף אישורי המיסים ואישור עירייה. אם יש משכנתא יש לקבל גם את אישור הבנק. בברכה, זהר ארד, עו"ד