זכויות של שוכר במקרקעין

  • שאלה על זכויות בנכס שלא שלי ?
    ערן | 07/09/2008 19:52

    מהם זכויותי כמשכיר דירה אשר בעלת הדירה נמצאת בתהליכי משפטים ?(עמידר +מנהל מקרקעי ישראל כנגד בעלת הדירה ) והאם יכולים להוציא אותי בכל רגע נתון ?  (אני גר כ -3 שנים בנכס).

    • זכויות של שוכר במקרקעין
      עו"ד זהר ארד | 08/09/2008 12:32

      ערן שלום, בכדי לענות על שאלתך יש לבחון את הסכם השכירות וכן את זכויות המשכירה בנכס. כעקרון, זכות שכירות הינה זכות במקרקעין המגמלת בתוכה את הזכות להחזיק בנכס ולעשות בו שימוש. ככל שזכות זו הוענקה לך כדין על ידי מי שהיתה לו זכות להעניקה, נראה שתהיה בעיה להוציא אותך מהנכס לפני תום תקופת השכירות על פי הסכם השכירות. בברכה, זהר ארד, עו"ד