מקרקעין ללא הסכם שיתוף וללא תוכניות בניה

  • נכס ללא הסכם שיתוף
    משה | 28/07/2008 22:21

    אנו מעוניינים ברכישת קוטג' פינתי בחלקה (מינהל) בה לא בוצע הסכם שיתוף בין המחכירים וגם תכניות הבניה אינן בנמצא. 1. מה הסיכונים/השלכות האפשריות של רכישה בתנאים אלו? 2. האם מומלץ להמנע? 3. מה הפתרונות האפשריים?

    • מקרקעין ללא הסכם שיתוף וללא תוכניות בניה
      עו"ד עמית דביר | 28/07/2008 23:13

      אחת מהתכונות הכי חשובות של זכות קניינית היא הניידות והסחירות שלה ונכס כזה מאד קשה למכור. זאת ועוד, יש כאן גם יש בעיתיות כי לא ברור האם מה שנבנה חוקי בכלל. לעניות דעתי ממש לא מומלץ!עו"ד עמית דביר.

    • תודה! שאלת המשך בעקבות עדכון תמונת המצב
      משה | 03/08/2008 10:43

      שלום עמית, תודה על תגובתך המהירה. בינתיים כמה נתונים השתנו: א. השגנו תכניות הבניה (כפי שמופיעים בעיריה) והם מתאימים לקיים בנכס. ב. יש תיאום בין השטח של הנכס, כולל הגינה, לזה הרשום בחוזה החכירה בין ממ"י למוכרים. שאלותי: האם בזה אפשר להסתפק או שמא עדיין יתכנו סכנות/ קשיים מהותיים במימוש זכויות על הנכס. כמו כן אשמח אם תוכל להתייחס לניצותם/סבירותם של פתרונות אפשריים (כמו לבצע עכשיו הסכם שיתוף וכו'). שוב תודות