צ'ק בטחון

  • צק ביטחון
    YY | 27/07/2008 14:46

    לבעל בית ניתן צק פתוח (ללא תאריך או סכום) איני זוכר אם הוא היה למוטב בלבד או לא. האם הוא יכול לממשו לכל סכום העולה על רוחו (במעמד הצד שלו בלבד) ועדיין להיות במסגרת החוק? (לנסות לפדות אותו הוא בטוח יכול השאלה היא אם זה חוקי) תודה

    • צ'ק בטחון
      עו"ד עמית דביר | 27/07/2008 16:04

      השאלה שלך מורכבת ואני מציע שתפנה לפורום דיני בנקאות. על רגל אחת, אומר כי אם הצ'ק נמסר כבטחון בלבד ובצמוד להסכם שהיה בין הצדדים, הרי שניתן לטעון מספר טענות מכוח דיני השטרות על כך שמדובר במסירה על תנאי של הצ'ק (זה בהנחה שעל הצ'ק עצמו אין שום התנאה כי אם יש זה רק מחזק). ההגיון הוא שאדם יוכל להשתמש בצ'ק בטחון רק בהתמלא התנאים לעשות כן, ובהתאם להסכמות בין הצדדים. בכל מקרה, כל עוד מסרת צ'ק פתוח אין מדובר במעשה לא חוקי שהצד שקיבל ממלא סכום ומפקידן. אולם יחד עם זאת, לאחר מכן תוכל לטעון את טענותייך במסגרת תביעה כנגדו או במסגרת הוצאה לפועל במקרה והצ'ק לא יפרע והוא יגיש אותו לביצוע בהוצל"פ. עו"ד עמית דביר