העברת דירה לבן חסוי וכתיבת צוואה ע"י חסוי

  • ירושה לחסוי
    מיו | 14/06/2008 16:03

    שאלה בה אני רוצה סיוע. מה עושים במקרה שהבן החסוי והיחיד קיבל מתנה דירה מהוריו. האב הקשיש לא רוצה שעם מות הבן תעבור הדירה בירושה לקרובי משפחה אלא לאחרים. האם יכול לבטל את המתנה לאחר עשרות שנים. מה יש לעשות במקרה זה.האם הבן יכול לכתוב צוואה למרות שהוא חסוי עי החלטת בית המשפט.

    • העברת דירה לבן חסוי וכתיבת צוואה ע"י חסוי
      עו"ד מיקי שיפמן | 15/06/2008 00:46

      שלום רב ראשית אציין כי חסוי אינו יכול לערוך צוואה. שנית, ישנה אפשרות ע"פ חוק הירושה לקבוע מה יעשה בנכס לאחר פטירת היורש הראשון ע"פ הצוואה, אך זאת ניתן לקבוע ליורש נוסף אחד בלבד ("יורש אחר יורש"). אני סבור שבאופן כזה ניתן יהיה למנוע העברה של הדירה לאחר פטירת הבן (חו"ח) לגורמים שאינך מעונין בהם ובזכייתם. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר