ביטוח מבנה

  • החזר חיובים של ביטוח משכנתא
    מרינה | 12/05/2009 16:02

    שלום רב. חב' ביטוח בינה מחייבים אותנו על ביטוח מבנה כאשר המבנה נמצא עדיין בבניה והצגנו על כך אישור מהקבלן. למרות הפניות הרבות לא קיבלנו עדיין שום זיכוי. ביטלנו את הביטוח וביקשנו מחב' האשראי לבטל גם את החיובים. האם ניתן להגיש תביעה משפטית ולדרוש חזרה את הכסף עבור ביטוח המבנה?

    • ביטוח מבנה
      עו"ד יקי רנד | 13/05/2009 15:13

      בעקרון, ללא מבנה, אין הצדקה לכיסוי ביטוח מבנה, ועל חב' הביטוח להשיב כספכם בגין תקופת הבניה, ובמידה וממאנת, ניתן לתבוע. עם זאת, יש לבחון מהי תקופת הביטוח לגביה סוכם כי יחול הכיסוי הביטוחי.

    • ביטוח בינה - זהירות!!!
      רוני | 13/05/2009 23:59

      גם לי היתה את אותה הבעיה עם בינה, גם לאחר קבלת הדירה הם חייבו בסכומים שאינם תואמים את הצעת המחיר - התלוננתי אצל המפקח על הביטוח - והעניין עדיין בטיפול. תתלוננו גם אתם.