חברת החשמל

  • חברת חשמל
    יעל | 11/05/2009 10:44

    שלום רב לפני כשבוע חברת חשמל ניתקה לנו את החשמל בגלל חוב של כ 400 ש"ח עבור חשבון חשמל שעבר כשבוע לאחר שלא שלמנו בזמן. האם מותר לחברת החשמל לנתק את החשמל ללא הודעה מוקדמת ? האם אני יכולה לתבוע את חברת החשמל בגין עוגמת נפש ? תודה יעל

    • חברת החשמל
      עו"ד יקי רנד | 13/05/2009 14:55

      חברת החשמל מחויבת ע"פ חוק, להתריא ולשלוח הודעה מוקדמת טרם פועלת היא לניתוק החשמל, ובמידה וניתקה החשמל בדירתך שבוע לאחר המועד האחרון לתשלום, הרי שמדובר בפזיזות והפרת חובה חקוקה מצד חב' החשמל. באשר להגשת תביעה, יש לשקול זאת, אם כי ביה"מ אינו פוסק פיצוי משמעותי בגין עוגמת נפש לבדה.

      • פיצוי עגמת נפש
        יעל | 13/05/2009 15:30

        תודה על התשובה המהירה. אני שוקלת כן לתבוע את חברת החשמל, מכיון שהם נוהגים בפזיזות הרבה פעמים, בתקוה שתביעות מרובות יגרמו להם להפסיק עם הרגל זה . לכן רציתי לדעת איזה סכום אפשר לתבוע בגין עוגמת הנפש. תודה מראש.