תביעה בגין ביטול עסקה

  • רישום בפנקס הקבלנים משנת 2005 דחוף
    אסי | 11/05/2009 02:13

    שלום רב,בשנת 2005 הייתי עצמאי ופניתי לחברה בשם קידום לצורך רישום בפנקס הקבלנים 2/2/2005 , לאחר מספר  ושילמתי להם 7350 ש"ח ב 5 המחאותעקב נסיבות כלכליות ובדיקת המצב בענף החלטתי לסגור את העסק ולעבור לתחום אחר בספטמבר אותה שנה לאחר פניות מרובות אליהם, מה גם שנציג מטעמם היה אצל אבי בבית והסברנו לו את המצב הוא אמר שנשלח מכתב ביטול ואן שום בעיה הכסף יוחזר לנו, התקשרתי מספר פעמים ולבסוף שלחתי מכתב מפורט, הם ענו לי ב 20.9.05  שבאחד הסעיפים הם רושמים שהם לא יכולים להחזיר שכ"ט עקב תיק שכבר נפתח , השאלה מה אפשר לעשות היום ואם לא מאוחר מידי , הם נתנו לי רק קבלה על הסכום ששילמתי , היתי מבין אם היה צריך לשלם קנס במקרה של ביטול כמו בכול מקום נורמלי אבל הם פשוט לקחו את כול הכסף ונעלמו מה אפשר לעשות?

    • תביעה בגין ביטול עסקה
      עו"ד יקי רנד | 11/05/2009 10:50

      יש לבדוק הסכם ההתקשרות מול החברה, ולבדוק האם אכן קיים סעיף המסדיר תנאי ביטול העסקה. יש לבדוק מהו היקף העבודה/השירות אשר ניתן בפועל על ידי החברה, אם בכלל ניתן. יש כמובן להסתמך על הבטחתו של נציג החברה שלא לחייבך בתשלום כלשהו, ואולי אף להקליט כיום את נציג החברה מאשר ענין זה. גם אם בחוזה ההתקשרות, קיים סעיף החוסם זכות ביטול, ניתן לבחון האם מדובר בחוזה אחיד, והאם סעיף הביטול מהווה תנאי מקפח. בסופו של יום, לאחר בדיקת כל המרכיבים הנ"ל, יש להגיע להחלטה מושכלת בנוגע לסיכויי התביעה, ובמידת הצורך לתבוע.

      • פניה לעו"ד יקי רנד
        אסי | 11/05/2009 22:47

        תודה על התשובה המהירה, אן שום הסכם איתם לא הוצג לי שום מסמך רק קבלה עם פרוט ההמחאות שלי, ויש ברשותי מכתב תשובה שלהם  , שהם טוענים שהתהליך הרישום כבר החל, והם מבקשים עוד המלצות מעודות קודמות על מנת שיוכלו להמשיך בטיפול , בפועל הם לא עשו כלום כי בלי ההמלצות הם לא יכולים להריץ טיפול אז מה הם עשו עם הכסף?

        • תוספת חשובה מאד
          אסי | 11/05/2009 23:00

          מצאתי פסק דין  תק(ק"ג)1016  מ- 15.6.08גואטה דוד נגד קידום ומסתבר שהוא זכה הם לקחו לו הרבה כסף כמוני "כביכול" קידום ענינים ולא טרחו לידע אותו שהוא צריך לעבור מבחנים, גם איתי בכלל לא דיברו על זהממש צריך עזרה דחופה שום טלפון שלהם לא עובד אך אפשר לאתר?

          • המשך
            עו"ד יקי רנד | 13/05/2009 14:24

            לצורך הגשת תביעה, עליך לאתר הגורם לו שילמת וזה יכול להיות, פרטי החברה/עוסק מורשה/אדם פרטי. אם מדובר בחברה ניתן להיעזר ברשם החברות.