הוט

  • הוט
    ג'ון | 10/05/2009 23:40

    לפני שנה התחלפו שותפות בדירה בה גרתי. בדירה היה שירות טלויזיה, אינטרנט וטלפון של הוט על שם מנוי של אחת השותפות שעזבה. כשעזבה ביקשה לנתק אך לא בכתב. באותו זמן כרטיס האשראי שלה פג והפסיקה לשלם על המנוי, למרות שהתבטל רק אחרי 4 חודשים מרגע עזיבתה. בשבוע שעבר היא קיבלה תביעה מחברת הוט ע"ס 1500 ש"ח בגין חודשים שלא שולמו בשנה שעברה, ובגין ניתוק ושכר טרחה. היא דורשת שאני אקח אחריות ואשלם, כי טוענת שלא אמרתי להוט לא לנתק (אך כן אמרתי), ושלא אמרתי לה שלא ניתקו בזמן. האם היא יכולה מצדה לתבוע אותי על כך שהיא אומרת שלא אמרתי לה שהשירות ממשיך? האם היא יכולה לטעון שבכך שאמרה להוט לדבר איתי היא פטורה מלבדוק שהם העבירו או ביטלו את המנוי? אודה על תשובה מהירה.

    • הוט
      עו"ד יקי רנד | 11/05/2009 10:09

      בעקרון, האחריות לביטול המנוי חלה על השותפה בעלת המנוי, ועליה היה לעקוב ולבדוק באם אכן בוטל המנוי בפועל. לא מן הנמנע, כי בהיותך שותפתה לשעבר, אשר מודעת לכך כי השירות ממשיך להינתן חרף הביטול, היה עליך ליידע השותפה על כך, אולם אינני רואה כיצד הדבר יכול להטיל עליך אחריות משפטית. מעבר למישור היחסים ביניכן, יש לבדוק הכשל מול הוט, שכן גם שותפתך הודיעה על ביטול, וגם את דרשת זאת, כך שייתכן שהחוב לגופו איננו מוצדק.