דירה בשכירות

  • דירה בשכירות
    יפעת | 10/05/2009 16:55

    כשהשכרנו את דירתינו בעלת הבית אמרה שהשכנים הם זוג מבוגר ונחמד, שלא יעשה רעש ולא יעשה בעיות. לנו יש קטנוע, שברשות אנחנו מחנים אותו בחדר מדרגות. בכל פעם שניסינו לעשות משהו קטן לטובת הבניין, השכנים התנגדו, ועשו בלגן, יש לנו סיבה להאמין שבגלל הדרישה שלהם להשאיר את השער סגור, ניסו לפגוע במתכוון בקטנוע (יש הודעה מבעל המוסך שתיקן את הנזק, שמישהו שיחק בקטנוע). כל הזמן היו לנו רק מריבות עם השכנים האלו, שלא הסתדרנו איתם על כלום (כמעט). האם יש לנו עילה לבטל את החוזה בשל השכרה בחוסר תום לב של המשכירה (שאמרה שהם שכנים נוחים, והם התגלו ככאלו שהורידו לנו את איכות החיים ופגעו לנו בקטנוע)? תודה על כל תשובה.

    • דירה בשכירות
      עו"ד יקי רנד | 11/05/2009 10:25

      שאלתך איננה ברורה מספיק. מי נתן רשות להכנסת הקטנוע לחדר המדרגות ? מה הכוונה "ניסיתם לעשות משהו לטובת הבנין" ? מהי בדיוק הדרישה לשער סגור ? בכל מקרה, אם לא מדובר בפרט מהותי אשר המשכירה הסתירה ממכם ביחס לשכנים, אינני רואה כיצד ניתן לבטל החוזה. כמובן שאם חייכם הפכו לבלתי נסבלים, שלא באשמתכם, ועל המשכירה היה לצפות מצב זה, יתכן וקיימת עילת ביטול, אולם לא הוצגו על ידך נתונים אלה ( מלבד חשד בנוגע לפגיעה בקטנוע).

      • תשובות...
        יפעת | 13/05/2009 18:19

        קיבלנו רשות להכניס את הקטנוע מבעלת הדירה שלנו, וגם השכנים הסכימו שנכניס את הקטנוע פנימה. כשניסינו לעשות משהו לטובת הבניין, קרי: גדר שתפריד בין החצר של הבניין לרחוב, כשרצינו לתקן את שער הכניסה לחצר ששבורה, כשרצינו לשים שער יותר מסיבי לכניסה לבית, ולשים אינטרקום לנו ולשכנים, גם כשביקשנו לכסות את השער ביריעת בד או ברזנט, הם סירבו. אנחנו ביקשנו כשהקטנוע נמצא בחניה שהשער יהיה סגור על מנעול, אולם הם דרשו שהשער לא יהיה נעול, והם היו משאירים אותו פתוח לרווחה, כך שכולם יוכלו להכנס. פרט נוסף הוא שהמשכירה אמרה לנו שצריך לשלם להם חשמל, אולם היא לא מסרה לנו שהם החליטו באופן שרירותי על הסכום שהוא גבוה בצורה משמעותית (אחרי בירור מול חברת החשמל) ממה שבאמת חוייבו השכנים לשלם. פרט נוסף שאיני יודעת אם הוא קשור או לא יש להם בת מפגרת, והיינו שומעים לפעמים צעקות בשעות הקטנות של הלילה מהדירה על כל מיני דברים. סליחה על האורך, תודה על התשובות.