תביעה נגד סלקום

  • תביעה נגד סלקום
    מעיין | 08/05/2009 12:27

    שלום,בסביבות חודש דצמבר 2007 הייתי במרכז שירות הלקוחות סלקום,לאחר המון בעיות שהיו במכשיר שברשותי ולאחר המון התקשרויות עם נציגי שימור לקוחות ומנהלים בכירים הוחלט שלהחליף את המכשיר שברשותי. התנאים שסוכמו ביננו הם שאני אמשיך לקבל זיכוי כרגיל על המכשיר שהיה לי ואמסור להםאותו ,ועל המכשיר החדש אקבל זיכוי מלא אם אדבר מעל 50 שקלים בחודש.כעבור מספר חודשים שמתי לב שבאופן סדיר מחייבים אותי על המכשיר החדש.פניתי אליהם וטענתם שזה היה ההסכם וכל עוד אין לי דרך להוכיח אחרת אין מה לעשות. לפני כחודש וחצי באחת השיחות עם הנציגים שלהם ביקשנות שישלחו אלינו חוזים של 3 מכשירים הנמצאים בידנו מיכוון שבשיחה קצרה מאד לפני כן הוצגו לפנינו סוכומים עצומים בנאלץ לשלם במידה וניתנתק,והנציגה טענה שעל המכשיר שלי יש עוד כשנתיים התחייבות. אני את החוזה מולם חתמתי בדצמבר 2006 כך שלא הבנתי איך יש עוד כשנתיים ולא עוד כשנה! כמובן שהחוזה על המכשיר שלי הגיע ובאמת כתוב שם שזה עד דצמבר 2009! שוחחתי עם הנציגים שלהם שטענו שבעקבות זאת שבדצמבר 2007 החליפו לי את המכשיר אני מחוייבת לעוד 3 שנים מאותו יום.הסברתי להם שדבר כזה לא נאמר לי ומאותו רגע אפילו הקלטתי את השיחות כי הבנתי שהאמינות שלהם לא כ"כ גבוהה. הנציגה שלהם(שכמובן מוקלטת) הסבירה לי שאני מזוכת זיכוי מלא על השני המכשירים שברשותי(דבר שבפועל לא קורה) ושהם לא מוצאים את החוזה שחתמתי עליו ושהם גם לא מחוייבים להציג לי אותו!!ושאני זו שצריכה למצוא את החוזה אצלי,אבל אני לא חתמתי ולא קיבלתי שום חוזה!! לטענת סלקום הם לא מחוייבים לשמור חוזה מעל לשישה חודשים מה אתם אומרים?מישהו יודע מה החוק אומר?

    • תביעה נגד סלקום
      עו"ד יקי רנד | 08/05/2009 18:51

      ע"פ החוק, סלקום חייבת למסור לך במועד ביצוע העסקה,העתק מחוזה ההתקשרות, עליו את חתומה, ואף לשמור החוזה אצלה. טענתה בדבר מחויבותה לשמירת החוזה למשך שישה חודשים בלבד, נשמעת לי מופרכת, וטוב תעשה אם תפנה אותך להוראת החוק הרלוונטית. בכל מקרה, ללא קשר לחוזה הכתוב, במועד ההתקשרות, על נציג סלקום היה ליידע אותך משך תקופת ההתקשרות, וכן כל תנאי מהותי הקיים בעסקה, ובמידה ולא עשה כן, החוזה אינו תקף.