קדישא

  • חברה קדישא דרשו כסף
    רונית | 07/05/2009 10:10

    מעוניינת לברר אם שתי דרישות כספיות של חברה קדישא הן חוקיות, שעות מספר לפני לוויית אמי ז"ל: 1. 120 ש"ח לשם בדיקה אם אפשר לקבור את אמי ב"קבורה זוגית" בקברו של אבי ז"ל 2. 520 ש"ח לפירוק המצבה שעל קבר אבי, לשם הטמנת אמי באותו קבר. אם אינני טועה, כל הקבורה כולה משולמת לחברה קדישא על ידי הביטוח הלאומי.ברכות רבותתודה רבהרונית

    • קדישא
      ד.קובי | 07/05/2009 18:55

      שלום רונית , הכן הדרישה הכספית של חברה קדישא נכונה ולמה, כאשר מבקשים לבדוק האם ניתן לבצע קבורה זוגית באותו קבר שולחים אדם מיוחד לפרק את השיש ולבדוק. וכשאת מחליטה לבצע זאת החברה צריכה לפתוח את הקבר לחפור עמוק יותר להחזיר ולאחר הקבורה השניה הכול למקום. לעניין תשלום המלל, חברה קדישה מקבלת את התשלום עבור ההכנות טרם ואחרי, לא קשור לבקשות מיוחדות.

      • תודה על התשובה, אבל כמה הערות של הטלת ספק - להלן
        רונית | 07/05/2009 19:11

        1. "קבורה בזוגות" היא קבורה שכדאית מאוד לחברה קדישא. הקבורה חוסכת קבר! ומשמעות הדבר חיסכון עצום בקרקע. כך שמי שרוצה את הקבורה בזוגות זוהי החברה קדישא עצמה.2. "קבורה בזוגות" נעשית בתוך מבנה בן שתי קומות. חלקת הקבורה "אתרוג" שבבית העלמין ירקון מלאה כולה במבנים אלה, שהחברה קדישא קבעה מבעוד זמן בקרקע  החלקה. לחברה קדישא יש רישום מדוייק של מקום הקבורה. ואם אמנם חלק מהנפטרים קבורים במקום העילי של מבנה הזוג, הרי המיקום רשום. כך שאין צורך "לבדוק". הבדיקה היא - לכל היותר - בקלסר שבמשרד.3. ואכן - הפתעה! הפתעה! - סירבנו לשלם את 120 הש"ח ל"בדיקת האפשרות לקבור את אמי באותו קבר". אמרנו לחברה קדישא: לא חשוב לנו שהורינו יהיו יחד, הבו לנו קבר כלשהו לאמנו (ישבנו במשרד החברה קדישא בבית חולים איכילוב). למשמע דברינו מיד ויתר לנו פקיד החברה קדישא אל 120 הש"ח.4. לעומת זאת, את 520 הש"ח "לפירוק המצבה" אכן שילמנו. שילמנו במזומן.  את סיפור התשלום הזה אספר בהודעה הבאה שאכתוב, ושתופיע  בהמשך הפורום.