תביעות קטנות

  • חברת ניהול
    אבי | 29/04/2009 10:32

    שלום רב, חברת ניהול חתמה חוזה עם נציגות הבית המשותף (שאני הנציג שלה) במשך שנה, ואולם הותירה חוב של אלפי שקלים בגין אי תשלומים שונים שהיתה אמורה להעביר עבור ספקים. שאלתי היא האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות? (התובעת : נציגות הבית המשותף ברחוב כך וכך, על ידי נציג הועד, מר...) אני מודע לכך שרק יחיד יכול לתבוע בת"ק ןלא תאגיד, ואולם נציגות הבית היא אינה תאגיד, עמותה, אגודה שיתופית וכו. גם רק פס"ד אחד בת"ק בו התובעת היתה נציגות ועד הבית. מה דעתך? אודה מראש

    • תביעות קטנות
      עו"ד יקי רנד | 30/04/2009 10:46

      ע"פ לשון החוק, לכאורה, אין נציגות הבית המשותף יכולה לתבוע בביה"מ לתביעות קטנות מאחר ותביעה מסוג זה, מוגבלת להגשה ע"י יחיד. עם זאת, הפרשנות המקובלת הנה כי כוונת המחוקק היתה לשלול הגשת תביעה ע"י תאגידים, רשויות וכיו"ב, ולא למנוע הגשת תביעה רבת תובעים ( לדוג': 30 נוסעי טיסה שמעונינים לתבוע את סוכנות הנסיעות יכולים לתבוע בקטנות), וזאת לצורך הגשמת תכלית ביה"מ לתביעות קטנות אשר הנו בית משפט של העם, אשר שולל יתרון בלתי הוגן של גוף חזק וגדול על פני האדם הפרטי. לפיכך, לטעמי, אין מניעה, מבחינה ענינית, להגיש תביעה, ע"י נציגות הבית המשותף אשר הנה אוסף של דיירים, אם כי לעתים מזומנות, תביעות הנוגעות לניהולו של בית משותף, ראויות יותר שיתבררו בטריבונלים מתיאימים יותר ( בית משפט השלום, המפקח על המקרקעין וכו').

      • סתם ככה...
        אודי | 01/05/2009 17:00

        אל תשכח שהנציגות יכולה לתבוע רק בגין הרכוש המשותף,ולא יכולה למשל לתבוע בגין דירה של דייר אלא אם הוסכם מראש ובכתב,ישנם מס' פסקי דין שמדברים על סמכות הנציגות,

        • תשובה
          עו"ד יקי רנד | 03/05/2009 15:16

          מדובר בתביעה כנגד ספקים, ולא מדובר בחוב ביחס לדירה מסוימת, ועל כן הערתך איננה רלונטית. השאלה היתה לא בנושא סמכות נציגות הבית המשותף לתבוע, אלא מיהו בית המשפט המוסמך לדון בתביעה כזו.