עוד תוספת קטנה

  • תביעה בין צלם אירועים לבעל השמחה
    איציק | 26/04/2009 17:40

    בתאריך ה 28/8/09 נערך טקס החינה שלי ושל אישתי אחרי כשבועים לערך ניגשתי לצלם על מנת לקחת את דיסק התמונות אליי בכדי לבחור את התמונות שאני מעוניין לפתח על פי החוזה בינינו. הצלם נתן לי דיסק מקודד של התמונות שבהן התמונות מופיעות באופן לא ברור כלל דבר שמקשה עליי את הבחירה של התמונות והוא לא מוכן לתת לי את המקורי על מנת שיהיה יותר קל לבחור תמונות שכן בדיסק שקיבלתי ממנו התמונות בחלקן קשה לראות אם יש עייניים עצומות או לא . עכשיו פנה אליי הצלם בתביעה משפטית אם לא אגיע לשלם לו את כספו במלואו ועוד מוסיף שהוא רוצה את כל הכסף במזומן והוא בעצמו יבחר את התמונות ויפתח אותם ורק לאחר מכן יתן לי את הדיסק המקורי . שאלתי היא היא האם מבחינת החוק הוא יכול לתבוע אותי על כך כאשר עולה השאלה בקשר לדיסק המקודד שקיבלתי ממנו שאינני יכול לבחור ממנו תמונות ?מה שהוביל לתביעה הזו מלכתחילה.

    • עוד תוספת קטנה
      איציק | 26/04/2009 17:54

      בנוסףלמה שכתבתי אני רוצה להוסיף שהקידוד של הדיסק שאותו קיבלתי הכוונה היא שהרזולוציה של התמונות היא ברמה נמוכה מאוד כך שהתמונות מופיעות במין טשטוש והביחרה של הצמונות היא קשה עוד יותר כי גם שאי אפשר לדעת אם בתמונות שאותם אני רוצה לבחור הטשטוש הוא מקידוד הקבצים או שהטשטוש נובע מעבודת הצלם עצמה {לפעמים יוצאות תמונות מטושטשות } ואז יוצא שאני יכול לקבל את התמונות לפחות חלקן מטושטשות, כתוצאה מבחירה מוטעית שלי ורעייתי בגלל קידוד הדיסק. אודה לעונים איציק

    • תמונות מקודדות
      ד.קובי | 26/04/2009 20:09

      שלום איציק, השאלה היא האם כל זה נובע מכך שלא שילמת לו את מלוא המגיע עבור הצילומים? לאחר התשלום חייב הצלם למסור לידך את הצילומים ולעמוד בכול מה שסוכם איתו, בהצלחה.

      • לשאלתך קובי...
        איציק | 27/04/2009 12:26

        לא זה לא נובע כי לא שילמתי לו את כל הכסף . אני לא מכיר הרבה אנשים שישלמו את מלוא הכסף על משהו שרכשו לפני שקיבלו את ה"סחורה " במלואה והם מרוצים ממנה . מאיפה לי לדעת שאם אני אבחר את התמונות כמו שהם נראות לי כרגע ברזולוציה נמוכה ואז אני אקבל תמונות גרועות לאלבום שלי?? ויצא מזה לבסוף שאני אצטרך לפתח עוד תמונות בעצמי ולשלם עוד כסף באופן פרטי .

    • צם אירועים
      דפנה | 27/04/2009 10:19

      האם במקרה קוראים לצלם - יוחאי מימון או YM צילום אירועים? אם כן צור איתי קשר דרך הפורום