עמילות מכס

  • לתבוע את המכס
    רינת | 26/04/2009 10:39

    שלום רב .. אני מעוניינת לתבוע את המכס על עוגמת נפש ובקשה לדמי שחרור חבילה לא הוגנים .. האם אני בפורום הנכון ?? ואם כן ... מה עליי לעשות אומנם לא מדובר בסכום כסף גדול אבל העוגמת נפש ההמתנה ההתרוצצויות של המשפחה שלי בארץ השיחות טלפון שלי מארה"ב ... (להשאר ערה בלילות בגלל הפרשי שעות ) וכול זה על חבילה ששלחתי מתנה לאחיין שלי בסך 40 $ ביטחתי את החבילה בעוד 50$  ומשלוח בסך 54  $ רשמתי על החבילה שהיא שווה סכום כסף בסך 100 $ בגלל שהוספתי את סכום הביטוח (במקרה ש... ) החבילה הגיעה לארץ ודרשו מהורי 250ש"ח כדי לשחרר אותה ... יותר משווי המתנה אני בהלם איך שהמדינה הזאת מתנהגת כול מה שהיה בחבילה היה בגדים בשווי של 40 $ ויותר מזה שבועיים לפני שלחנו לארץ חלקי מנוע של אופנוע בשווי 400 דולר ולא עשו לנו את הבלאגן הזה פשוט לא להאמין הפקידה שם טענה בפני שחבילה מעל 50 $ בערך שלה מצריכה תשלום ... בולשיט !!!!!! כי זה לא מה שנאמר לי שבועיים לפני ששלחתי את החבילה הקודמת אני רוצה לתבוע !!!!!!! למי פונים ???? עכשיו אני מבינה יותר למה אני פה .. ולא בארץ היפה שלי אודה לתגובה מקצועית ..

    • עמילות מכס
      עו"ד יקי רנד | 26/04/2009 11:13

      קיימת אגרת עמילות מכס אולם סכום בגובה 250 ש"ח נשמע בהחלט מופרז ומוגזם. לא ציינת באמצעות איזה גורם נשלחה החבילה.

      • מכס - תגובה לעו"ד יקי רנד
        רינת | 30/04/2009 08:50

        החבילה נשלחה בדואר של ארה"ב - POST OFFICE כמו שציינתי כבר חודש לפני ששלחתי את המתנה שלחתי בדואר חלקים לאופונוע בשווי 400$ נוצרה בעיה בהתחלה וביקשו מהצד המקבל - לשלם סכום מסויים של כסף (לא זכור לי כמה ) כדי לשחרר את החבילה מהמכס - עשינו בירורים והעניין סודר בכך שפקססנו קבלה לעמילות מכס והצהרנו שזה מתנה והחבילה שוחררה ללא שום בעיה ולא גבו כסף אז למה בשביל כמה אוברולים מתנה לתינוק עושים לי כאלה בעיות .. המתנה אגב נשלחה אליי בחזרה עדיין לא קיבלתי אותה ... אני לא יודעת איפה היא והאם שלחו אותה אליי לכתובת בדקתי באתר אינטרנט של דואר אמריקה וב-24 לחודש היה כתוב שהחבילה הוחזרה לכתובת השולח אז הלכו לי - 100 $ ויותר מכול הזמן והעצבים והטלפונים והפקידות המעצבנות שיושבות שם ועונות לך כאילו אתה זבל(סליחה על הביטוי) העוגמת נפש שנגרמה והעובדה הכי חשובה - שהמשפחה שלי לא קיבלה את המתנה !!!אודה מאוד לתשובה אם אוכל לתבוע ולדרוש את כספי בחזרה איך זה שחודש לפני אמרו לנו שהצהרה על מתנה לא מחייבת בכסף .. ובלה בלה ואחרי חודש אני שולחת מתנה בשווי של 100 $ וזה מה שדורשים ממני סליחה על אורך התשובה כנראה שפרקתי ... תודה ויום נפלא לכם

    • המכס
      ד.קובי | 26/04/2009 12:35

      שלום רינת, לא סתם המכס ידרוש סכום של 250 ש"ח, מה גם שאת טוענת לא נשמע סביר לאוזניי. קנית מתנה בסך 40 $,,שילמת דמי משלוח בסך 54 $,, עשית ביטוח ושילמת יותר משווי המתנה בסך 50 $,, אני לא מבין, עלות המתנה 40 דולר ואת מבטחת אותה ב-50 דולר.

      • שחרור ממכס
        יגאל | 28/04/2009 12:12

        שלום רינת את לא לבד , אני הזמנתי מתנה מUS בשווי 100$ מחבט טניס ,משלוח עלה 40$ ,מכס דרש תשלום 280 שח על כל מיני אגרות ושיחרורים ממכס ,שילמתי ואכשיו מחפש דרך להחזיר את הכסף !

        • מדינה שמתנהלת בחוקי מאפיה !!!!
          רינת | 30/04/2009 08:57

           זה כ"כ מקומם אני מאוד מקווה שיוכלו לעזור לנו פה שנוכל להחזיר את הכסף שלנו בחזרה - במקרה שלי ביקשתי לא לשחרר את החבילה - בגלל עיקרון .. למה שהמדינה תקבל 250$ מאנשים שבכלל קיבלו מתנה !!! איפה זה נשמע הגיוני אני שולחת מתנה - וכונסת אותם בו זמנית ....באותו יום ששלחתי את המתנה למשפחתי בן זוגי שלח מתנה לקוסטה ריקה תמונה גדולה שעלתה לו 450$ ודמי משלוח עלו לו 80$ ... המתנה הגיעה עד לדלת !!! אף אחד לא התקשר להגיד להם לבוא לקחת ולשלם על מתנה !!!רק אצלנו קוראים דברים כאלה ... והם עוד עושים לנו מבצעים לעשות עליה ולחזור לארץ ... עצוב לי שזאת המדינה שלי מאחלת לך בהצלחה מקווה שיעזרו לשננו כאן להחזיר את הכסף שלנו בחזרה - ויותר !!יום טוב

      • מכס - תגובה בחזרה
        רינת | 30/04/2009 08:41

        בתוגבה לד.קובי .. ...אולי לא הסברתי את עצמי נכון .. החבילה נשלחה ב- 54$ שזה כולל את דמי הביטוח ... אני רשמתי ששווי החבילה 100 $ סכום המתנה וסכום השליחה+ביטוח שבמידה ויקרא משהו לחבילה ולא תגיע ליעדה אני מכוסה גם בכסף של המתנה וגם בכסף של הדמי שליחה .. רק מצחיק הדבר שהמתנה אכן לא הגיעה ליעדה בגלל גורמים אחרים לגמרי ...

        • אל תעבדו עם **** צונזר ע" המערכת***
          אל תפלו בפח | 16/01/2010 10:10

          פניתי לחברת **** צונזר ע" המערכת***(מספר טלפון שלהם מופיע על ההודעה לשחרור החבילה המגיע מדואר ישראל). הם הסבירו לי שהבירור הראשוני הינו ללא כל עלות ורק לאחר הסכמתי משחררים את החבילה ומשלמים את העלויות האמורות. מכאן לשם... עשו שימוש שלא כחוק עם כרטיס האשראי שלי שנמסר לצורך ביטחון, שחררו לי את החבילה וגבו ממני עמילות מכס... (מברור עם המכס התגלה שגם דרשו ממני סכום 'קנס' גבוהה פי 2 ממה שהמכס דרש בעצמו, בטוענה שזה הקנס שהציג המכס) אל תיפלו בפח. לי הם הבטיחו שאין לי מה לדאוג, הכל מוקלט. בשיחה עם מנהלים בחברה נאמר לי: 'מה שהיה בשיחה הראשונה זה שטויות', ו'אי הידיעה אינה פותרת מאשמה'. כשביקשתי לשמוע את ההקלטות שלדבריהם אישרתי את החיוב המסויים באשראי, צחקו לי בפנים!