בהמשך לשאלה

  • רוצה לתבוע את פרטנר בגין הוצאה לפועל ללא הודעה
    אייל | 26/04/2009 10:12

    לפני שנה במהלך טיול בארגנטינה שדדו אותי ,נגנב לי הפלא פון של אורנג .לא הצלחתי להשיגם במהרה מחול וגם משפחתי בארץ ניסתה ונתקלה בקושי .עד שנותק הקו בוצעו שיחות בסך 1000 שח . דרשתי מאורנג שיחתכו חצי מן החוב לפחות בשל אחריותם .כמו כן לעולם לא לומדתי או הודרכתי כיצד לנעול את המכשיר .לעומת זאת בזמן שהותי בחול הם כן שלחו עשרות הודעות שיווקיות אך לא מידע חשוב זה . סירבתי לשלם את החוב .עד שיגיעו איתי לפשרה בנוגע לסכום . לאחר שנה גיליתי יום אחד שנלקחו מחשבוני 2700 שח בידי הוצאה לפועל עבור אורנג . לא יודעתי על ההליך בשום אמצעי התקשרות כלשהו .מה גם שלאחר שיחה עם פרטנר הסתבר לי שהם לא טרחו לעדכן שום פרט חדש שנתתי להם .וכעת הם דורשים עוד כסף לאחר שלטענתם שכחו לגבות ממני בהוצאה לפועל הראשונה עוד 100 שח האם יש לי סיכוי בתביעה נגדם .האם יכולים לבצע נגדי הוצאה לפועל ללא שום ניסיון יצירת קשר .הרי יכלו לשלוח לי מייל או התראה דרך הבנק ? אודה על תשובה תודה אייל

    • בהמשך לשאלה
      אייל | 26/04/2009 10:22

      האם אין לחברת סלולר אחריות זהה כמו לזו של חברת האשראי ?שבמידה של חיובים לא חוקיים מבטלת אותם כמו כן את מוקד האשראי השגתי בשניות לעומת המוקד של אורנג שהיה מסורבל ובלתי ניתן היה להשיג נציג שינתק את הקו במהלך עשרות דקות של המתנה שבמהלכן בוצעו שיחות בשווי מאות שקלים

    • גבייה עקב גניבת מכשיר
      עו"ד יקי רנד | 26/04/2009 11:19

      אני בהחלט סבור, כי מן הראוי כי חב' סלולר מתוקנת, תתדרך נוסע לחו"ל, בנוגע לפרוצדורה הנוגעת לגניבת מכשיר וניתוקו, באמצעות מסרונים או באמצעות פרסום אחר, וככל שחב' הסלולר לא תדרכה אותך כראוי, יש ממש בדבריך כי קיימת לה אחריות מסוימת, ובייחוד סבהתחשב בכך כי נסית לצפנות לחברה ללא הצלחה ( אינני יודע, אם בדיעבד גילית פרוצדורה יעלה יותר). באשר להליך ההוצל"פ, בעקרון בעת פתיחתו, אמורה להימסר לך אזהרה, טרם נקיטת הליך כלשהו, ועל כן, יתכן ובוצע גבייה שלא כדין אולם יש לבדוק זאת לגופו. סיכויי התביעה, מעורפלים, מאחר ולכאורה החוב התגבש כדין ע"פ אסמכתאות ברורות, ואילו אתה תוקף את חוקיות הגביה, ואת הבסיס החוקי-צרכני שלה, ועל כן מדובר בניסיון נועז מצידך להגיש תביעה אם כי לא אבוד לטעמי, כפי שהתייחסתי לכך בתחילת דבריי.