חד משמעית - כן

  • פיגור שכלי
    ויקי | 10/06/2008 13:11

    האם אדם עם פיגור שכלי (עם תעודות רפואיות) ובנוסף הינו חסוי יכול לתת עדות בבהמ"ש כנגד עבירה מינית שנעשתה לו?? תודה

    • חד משמעית - כן
      אורן | 10/06/2008 13:37

      ביהמ"ש רשאי אף שלא להזהירו לפני מתן העדות אם אינו מסוגל להבין את חובתו לאמר אמת או שאם אין טעם באזהרה כדי לגלות את האמת. ניתן אף להרשיע על סמך עדות יחידה של עד כזה. ביהמ"ש אף יימנע מהנאשם לחקור את העד בביהמ"ש בעצמו. ביהמ"ש גם יכול לקבוע את העדות בתנאים מיוחדים כגון: מאחורי פרגוד, הסתייעות ביועץ שיסייע לעד, תקשורת חלופית ועוד.

      • מהם סעיפי החוק ושם החוק שהסתמך בתשובתך??  לת
        ויקי | 11/06/2008 22:00

        • חוק
          אורן | 11/06/2008 22:41

          תקראי את סעיף 2(א), 18(ב), 19(א), 20(ד), 22 לחוק להליכי חקירה והעדה (התאמה לאנשים עם מוגבלות שכלית או נפשית) התשס"ו-2005. ראי סעיף 162(א) לחוק סדר הדין הפלילי.