תביעה שמוגשת ישירות ללשכת ההוצאה לפועל

  • התראה בטרם הגשת תביעה להוצל"פ ללא בית משפט
    רוני | 24/04/2008 22:04

    אני מתגורר כיום בדירתו של סבי שנפטר לפני כשנתיים. השבוע התקבל אצלי מכתב מחברת עורכי דין הממוען עבור סבי, ובו תביעה לשלם חשבון טלפון משנת 06, בתוספת ריבית והוצאות מכתב ההתראה. למותר לציין שלא היה ידוע לי כלל על חוב זה. במכתב נאמר כי אם לא ישולם החוב ונספחיו, יוגש כתב תביעה בגין החוב להוצאה לפועל, ללא הליך קודם בבית משפט. שאלותיי: 1. האם ניתן לפתוח בהליכי הוצאה לפועל ללא הליך בבית משפט? 2. האם יש תוקף חוקי לדרישה לתשלום "הוצאות מכתב ההתראה" בנוסף לחוב? אציין כי הוצאות אלו הינן בהיקף של מחצית החוב ונראות לי שרירותיות לגמרי. 3. מכיוון שהחוב רשום על שם סבי ז"ל, האם הדרישה תקפה או שמא על המבקש לנסח מחדש את בקשתו? תודה רבה וחג שמח.

    • תביעה שמוגשת ישירות ללשכת ההוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 27/04/2008 22:25

      תביעה כספית עד סכום של 50 אלף ש"ח בתנאים מסוימים חובה להגיש כבקשה לביצוע תובענה כספית ישירות ללשכת ההוצאה לפועל. ניתן להגיש גם בבית משפט אולם הזוכה לא יקבל שכ"ט עו"ד. אם לא תגיע להבנה אם עורך דינו של הזוכה, אתה יכול לפתוח תיק בבית משפט ולהפקיד בבית המשפט את סכום החוב. במקרה כזה סביר שלא תחויב בהוצאות עורך דין. אם הנתבע נפטר, ניתן לתבוע את העזבון או את היורשים.