פקודת המסים (גבייה)

  • האם נתן לגבות באמצאות פקודת המיסים ( גביה ) חוב שאינו מוגדר כמס ?-
    leonardo | 09/04/2008 19:01

    חוק הגביה והמיסים הוא חוק דרקוני העומד בשלילה לחוק היסוד של זכויות האדם וכבודו . הרשויות משתמשות בחוק זה כדי לגבות הטלים שונים שאינם מיסים , כגון : הוצאות עלויות גביה , הוצאות ניהול תיקים , גבית קנסות ע"י פקחים עירוניים ועוד....... האם חוק הגביה והמיסים מוגבל לגבית מיסים בלבד או שבסמכות הראשות העירונית להשתמש בו כדי לגבות תשלומים מכל סוג שלדעתה תושבי הראשות חיבים לה ?

    • פקודת המסים (גבייה)
      עו"ד איתן שווץ | 12/04/2008 13:33

      הגדרת המונח "מס" בפקודת המסים (גבייה) 1992: "מס", לרבות מס הרכוש העירוני, כל הסכומים המגיעים בעד הלוואות זרעים שהילוותה ממשלת ארץ-ישראל או ממשלת ישראל, כל מס, ארנונה, הלוואה ותשלום אחרים שעל גבייתם הוכרז או יוכרז ע"י הנציב העליון של ממשלת ארץ-ישראל או ע"י שר האוצר כבייה הכפופה לחוק הדן בגביית מסים; ‏ביחס להוצאות ראה סעיף 12ט. : 12ט. הוצאות שיישא בהן הסרבן (תיקון: תשס"ד4) (א) הסרבן יישא בהוצאות סבירות שהוצאו בנקיטת אמצעי אכיפה ובלבד שאמצעי האכיפה נדרש באופן סביר בנסיבות הענין לשם גביית המס. (ב) בבחינת אמצעי האכיפה שננקטו לענין סעיף קטן (א) יובא בחשבון, בין השאר, האם עלותם או פגיעתם בסרבן לא היתה במידה העולה על הנדרש לשם גביית המס. לפיכך, ברורשהרשויות פועלות לא לפי שיקול דעת מוחלט אלא כפופות להוראות החוק.