הסדר בתיקי הוצאה לפועל

  • האם יש אפשרות להקטנת חוב בהוצל"פ?
    פנינה | 08/04/2008 12:25

    שלום, יש לי ארבעה תיקים בהוצל"פ מלפני כמה שנים שתפחו ותפחו. לדוגמא צ'ק שחזר משנת 1990 ע"ס 700 ש"ח והיום החוב הגיע ל 8000 ש"ח. סך כל החובות עומד על 30.000 שקלים. עד היום לא עשיתי דבר כדי לשלם כיוון שלא היה לי כסף, אני אמא חד הורית במצב כלכלי קשה וגם הייתי במצב נפשי מאוד קשה. כעת אני רוצה להגיע להסדר. לשלם חצי במזומן (זה כל מה שחסכתי) השאלה אם לגבי השאר יש אפשרות להגיש בקשה להקטנת חוב? מישהו ישמע ויקשיב לי, לגבי החצי השני? כוונתי לשלם את החצי השני אך אם ישנה אפשרות להקטינו מעט תודה

    • הסדר בתיקי הוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 12/04/2008 13:13

      אין אפשרות להקטין את החוב בתיקי הוצאה לפועל אלא מסיבות חוקיות מאחר שלזוכים מגיע לקבל את החוב בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, והוצאותיהם. הפטר מחובות או מחלק מהחובות ניתן לקבל רק בהליך פשיטת רגל או בהסדרים שבין החייב לבין נושיו. אם יש לך שאלות נוספות ניתן לפנות ב"פנייה דחופה" ונשמח לעזור.