הוספת תיק הוצאה לפועל חדש לתיק האיחוד

  • הוספת תיק לתיק איחוד
    רונן | 08/04/2008 09:02

    שלום וברכה נפתח כנגדי תיק חדש בהוצלפ וכבר יש לי תיק איחוד . ראיתי שבאזהרה הירוקה לא נרשם שהתיק החדש נכנס לתיק האיחוד . 1.האם יש לבקש את זה מראש הוצאה לפועל באופן מיוחד או שזה יתבצע באופן אוטומטי ? 2.האם יתכן מקרה מעין זה שהתיק לא יצורף מכל סיבה שהיא ? תודה

    • הוספת תיק הוצאה לפועל חדש לתיק האיחוד
      עו"ד איתן שווץ | 08/04/2008 12:27

      אם לא הוכרזת כחייב מוגבל באמצעים, ויש לך תיק איחוד רגיל, יש להגיש בקשה לצרף את התיק החדש לתיק האיחוד. במקרה כזה על החייב להודיע בכתב לראש ההוצאה לפועל לפי טופס 10 שבתוספת לתקנות ההוצאה לפועל במספר עותקים לכל הזוכים. התיק יצורף לאיחוד בתנאים שיקבע, ויש לתת לכל הצדדים לטעון את טענותיהם. אם ראש ההוצאה לפועל נוכח כי החייב לא יוכל לפרוע את החובות בתיק הנוסף ובתיק האיחוד, בתקופות הקבועות בחוק ההוצאה לפועל עליו להורות שהתיק לא יצורף לתיק האיחוד ובמקרה כזה, ניתן לבקש מראש ההוצאה לפועל להכריז על החייב כחייב מוגבל באמצעים וכך כל התיקים התלויים ועומדים כנגד החייב בלשכת ההוצאה לפועל יאוחדו באופן אוטומטי.