פשיטת רגל מיועדת רק לאנשים פרטיים (יחידים להבדיל מתאגידים/חברות)

  • פשיטת רגל לפרטי
    גל | 01/04/2008 21:06

    שלום לכולם. יש לי כמה שאלות: מהו הליך פשיטת רגל לאדם פרטי? מה הן ההגבלות החלות על החייב בהליך כזה? האם ניתן לעקל את כל משכורתו של אדם, גם אם היא מקור הכנסתו היחיד? מה הדין לגבי שכר עבודה המשולם כקבלן עצמאי (כנגד קבלה כעוסק פטור) ולא כשכיר אך זה עדיין מקום עבודה ומקור הכנסה יחידים?

    • פשיטת רגל מיועדת רק לאנשים פרטיים (יחידים להבדיל מתאגידים/חברות)
      עו"ד איתן שווץ | 04/04/2008 00:19

      רק אדם פרטי יכול להגיש בקשת חייב לפשיטת רגל. על חייב בהליך פשיטת רגל מוטלות הגבלות שונות: 1. עיכוב יציאה מן הארץ. 2. איסור על שימוש באשראי, כרטיס אשראי, פנקס שיקים בין עם בעצמו ובין אם באמצעות אחר. 3. איסור לשמש כדירקטור בתאגיד. לא ניתן לעקל את כל משכורתו של אדם, מאחר שחוק הגנת השכר מגן על סכום מינימלי, ואת היתרה על המעסיק להעביר לזוכה בתיק ההוצאה לפועל שבמסגרתו הוטל העיקול. צו תשלומים בתיק הוצאה לפועל או בתיק איחוד, מעניקים הגנות מפני עיקול שכר עבודה. במקרה שחייב עוסק כעצמאי, ניתן לבקש לעכב ו/או לבטל עיקולי צד ג', שעלולים להיות מוטלים על הכנסותיו. גם הליך פשיטת רגל מקנה הגנות לרבות הגנה מפני עיקול משכורת.