החלפת שוכרים

  • יציאה מחוזה שכירות - עזרה דחופה!!!
    מרי | 01/04/2008 23:34

    אנחנו 3 שותפים בידרה שהחוזה שלה עד ספטמבר. לפני כחודש אני והשותף החלטנו לעזוב, כל אחד מסיבותיו האישיות, ואני הבנתי ממנו (זה גם נראה הכי הגיוני וברור) שאנחנו חייבים כל אחד למצוא מישהו שיחליף אותנו שנוכל להחליף את הצ'קים שלנו בשלו. הבעיה היא שהשותפה שנותרה, בחורה מאד בעייתית ולא יציבה, מאד כועסת שאני עוזבת ועושה כאילו דווקא - פשוט לא מוכנה לאף אחד שהצענו לה מסיבות פשוט לא הגיונית (לדוגמא - מסרבת לפגוש מישהי מפני שהיא לומדת אמנות). מה אני עושה? האם אני חייבת באמת להתייעץ אתה? בחוזה אין שום סעיף של הפסקת השכירות בטרם סיום החוזה ובעל הדירה אמר שהיה הסכם שבע"פ שמחייב אותו לדאוג שכל מי שנכנס לדירה יהיה מקובל על כל הצדדים (דהיינו גם כל השותפים). האם זה באמת מספיק קביל שהשותפה ההיא תוכל להשתמש בזה נגדו??

    • החלפת שוכרים
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 02/04/2008 17:58

      שלום רב ! בהתאם לחוק השכירות בעל הדירה אינו יכול להתנגד לשוכר חליפי המוכן להכנס לנעלי השוכר המקורי אלא מסיבות סבירות. הבעיה היא ש"סיבות סבירות" זה סל לא ברור של מקרים. אני סבור שאם תציעו 2-3 שוכרים וכולם ידחו על ידי בעל הבית/השוכרת השלישית אזי נראה שיצאתם ידי חובתכם.

      • תודה, אז אני מקווה, אם כך, שהבנתי נכון..
        מרי | 02/04/2008 19:54

        בכל הנוגע לשוכל חליפי הנכנס במקום המקורי, השוכרת השלישית אינה כלל צד בעניין. לא הזכרת את "ההסכם" שבע"פ, אבל אני נוטה להבין מדבריך שאין לו כל כך משמעות.. כל עוד השוכר החליפי הוא בנאדם "סביר" לכל הדיעות והמשכיר מסכים לו, אין כאן יותר מזה..? שוב תודה רבה על התגובה!

        • שוכר חליפי
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 03/04/2008 12:28

          מרי שלום ! ביחס בינך לבין בעל הדירה אין לשוכרת השלישית דריסת רגל ואולם בהחלט יתכן שבינה לבין בעל הדירה יש הסכמה מחייבת חוזית והוא התחייב התחייבות הניתנת לאכיפה שלא יאפשר לשוכר שלא "מאושר" על ידיה לשכור את הדירה. חוץ מזה "סביר" זה סל לא ברור ומה שסביר לאחד לא בהכרח סביר לשני כך שלא מדובר כאן במקרה של שחור ולבן. בכל מקרה בהצלחה. ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים