פרוק ששיתוף במקרקעין

  • שותפות
    יאיר | 31/03/2008 10:44

    בוקר טוב בבעלות 3 שלושה נכסים. 2 מאיתנו מעוניינם להשכיר ואילו השלישי למכור.מה הדרך הנכונה לפתור זאת? תודה האם תיתכן תביעה מצידו על פירוק שותפות ומה זה אומר לגבינו וחובתנו. תודה

    • פרוק ששיתוף במקרקעין
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 31/03/2008 20:02

      יאיר שלום! אני יוצא מנקודת הנחה שהנכסים שבבעלות שלושת השותפים הם נכסי מקרקעין. הדרך הטובה ביתר לישוב המחלוקת היא כמובן לשבת יחד ולהגיע להסכמה המקובלת על שלושת השותפים.. אם לא ניתן להגיע להסכמה איןמנוס מפרוק השיתוף במקרקעין אם בעין (נניח שיש 3 נכסי מקרקעין שווים בשוויים פחות או יותר או הניתנים לאיזון באמצעות תשלום כספי)או באמצעות מכירת הנכסים וחלוקת התמורה פחות ההוצאות בין השותפים. במידה ותהיה הסכמה לדרך זו ניתן לבצע אותה בעלויות יחסית מתונות. אם אין הסכמה יש לנות לבית המשפט שימנה עו"ד שינהל את המכירה וחלוקת התמורה פחות ההוצאות בין השותפים. ד"ר יובל ויסמן מנהל ורום דיני חוזים

      • אופציה נוספת?
        יאיר | 01/04/2008 11:58

        שלום רב, אני אינני בטוח שאני מבין למרות תשובתך המפורטת. ואם אני ואחי מעוניינים להשכיר את הנכסים ולא למכור מסיבות גם כלכליות וגם רגשיות (נכסים שעברו בירושה. אמי לא היתה מן הטיפוסים שאהבו למכור האמינה בבטחון של נכס שמניב השכרה וגם לי ולאחי מתאים ההשכרה האם אין ערך לשניים שאינם רוצים למכור לעומת אחד שכן. אף אחד מאיתנו אינו מצוי בתנאי כלכלה שמחייבים כסף מיידי עכשיו. אבל גם לא יכולים אנו לרכוש את השליש שלו כאופציה. אנא תשובתך

        • פרוק שיתוף במקרקעין
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 01/04/2008 20:22

          שלום רב! אעשה את זה עוד יותר פשוט. אתם לא יכולים לכפות על אחיכם להשכיר את המקרקעין. אם לא תגיעו להסכמה הוא בהחלט יכול לדרוש פרוק שיתוף. אם אין לכם כסף לקנות את חלקו יהיה צורך למכור את חלקו ואם זה בלתי אפשרי אזי יהיה צורך למכור את כל המקרקעין וכל אחד יקבל שליש ממה שיוותר לאחר ניכוי ההוצאות של המכירה.