ביטול צ'קים

  • ביטול צ'קים - סיוע דחוף!!! תודה
    שירלי | 31/03/2008 08:17

    שלום רב אינני יודעת כמה תווים ניתן להכניס בתוכן, ועל כן אני מצרפת קובץ עם שאלותיי ועם הסיפור המלא. המון תודה על ההתייחסות!!

    • ביטול צ'קים
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 31/03/2008 12:08

      שירלי שלום. הקובץ המצורף לא עבר. נסי לשלוח לדוא"ל yuval@weissman-law.com ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • שלחתי במייל ומצרפת שוב
        שירלי | 31/03/2008 14:20

        שלום רב, ותודה מראש על ההתייחסות. אני מתנצלת על יתר הפירוט, אבל הוא חלק משמעותי בהבנת הסיפור והשאלות שיש לי בסוף. אני אנסה להתמקד בעיקרי הדברים: בני בן השנתיים ושלושה חודשים רשום לגן ילדים בשכונת מגורינו, אותו הוא פוקד מגיל 3 חודשים (כלומר, זוהי לו השנה השלישית בגן). נהוג בגן זה, כי בתחילת כל שנה חותמים על חוזה הרשמה, ומעבירים 12 צ'קים עבור כל שנת הלימודים. בסוף שנת הלימודים הקודמת, הציגה בפני ההורים מנהלת הגן, אקרא לה מ', בחור (אבא של אחד מילדי הגן), אקרא לו א', והעידה עליו כי הוא מהיום המנהל הלוגיסטי של הגן. כיוון שבבעלותה רשת גנים, הסבירה, הוא יסייע לה במינהלות ויסייע לה בטיפול בבעיות השוטפות, אותן היא מזניחה לאור העובדה שהיא לבד. בתחילת שנת הלימודים הנוכחית, קיבלה ממני מ' 12 צ'קים. ככל הזכור לי, בשנת הלימודים הנוכחית לא החתימה אותי על חוזה (ביקשתי ממנה אתמול להעביר לי העתק חתום על ידי... וכך אדע). בניגוד לשנתיים הקודמות ביקשה מ' כי הצ'קים ירשמו לפקודת "גן ילדים", דבר שעורר בי סימן שאלה כי עד כה הם היו לפקודת: "גן XXX" (לשם הפרטיות אינני מציינת את השם המדויק). אף שהדבר עורר בי פליאה, הנחתי כי מדובר בפרוצדורות שלה מול רשויות המס, ולא ייחסתי לכך חשיבות. באזור חודש ינואר השנה, חלק מן ההורים הבחינו כי על גבי החשבוניות/קבלות מופיע "גן ילדים" כעוסק מורשה שונה לחלוטין מזה שהיה בשנים הקודמות (חשבוניות/קבלות שאני אישית לא קיבלתי עד היום!!!). אותם הורים החליטו להבין את הדברים לעומק ואז התברר להם כי "גן ילדים" הינו עוסק מורשה ששייך לא', אותו אדם שהיא הציגה כ"מנהל הלוגיסטי" שלה. למעשה, מתברר כי א' מנהל לאורך השנה את הגן והוא שייך לו, ואותנו ההורים הונו לחשוב כי מדובר עדיין ברשת הגנים "גן XXX" השייך למ'. האבסורד הוא שבעוד הצ'קים ניתנו עבור "גן ילדים", החוזה שחתמו עליו ההורים הוא מול מ', והוא חוזה בין "גן XXX" לבין ההורים. בחודש ינואר החליט א' כי נמאס לו "להיות בארון". מבחינתו הגן שלו, ההורים משלמים לו, והוא מעתה רוצה להיות דמות גלויה שקובעת את מדיניות החינוך בגן ואת האופן בו הוא יתנהל. הדבר גרם להורים לתרעומת, כיוון שהם הגיעו לגן XXX בניהולה של מ'. אין לנו שום היכרות עם א'. שום חוזה ושום רצון להתנהל מולו. בצעד חריג, אף שהדבר גרם לסכסוך בין א' לבין מ', שהתנצלה בפנינו ההורים וציינה כי עשתה צעד עסקי שגוי, הוחלט כי לא ייעשו שינויים עד סוף שנת הלימודים הנוכחית, ולשנה הבאה כל הורה יחליט אם לרשום את ילדו לגן של א' או לגן של מ' במבנה אחר. "הפסקת האש" החזיקה מעמד חודשיים ובסוף חודש פברואר הודיעו הגננת והסייעות כי הן מתפטרות, לאור הניהול של א'. מ' החליטה לעשות מעשה, והציעה לכל ההורים להעביר את הילדים לגן זמני במבנה אחר עם אותה הגננת ואותן הסייעות. למעט ילד אחד, כלל ההורים העבירו את הילדים לגן הזמני. חשנו שאנו רוצים להעניק להם את הקביעות הנדרשת. ל-א' הודענו טלפונית כי אנו רוצים לקבל שירותים מגן XXX ולא מ"גן ילדים", וכי אנו הולכים עם הרוב. בחוזה ההרשמה (זה שאני אפילו לא בטוחה שחתמתי עליו השנה), שנוסחו קבוע, מצוין כי הורה שירצה להוציא את הילד מהגן באמצע השנה, יוכל לעשות זאת בהודעה מראש של חודש. כלומר יהא עליו לשלם על חודש נוסף. זאת עד לחודש מאי של אותה שנה. ביטול אחרי חודש מאי מחייב בתשלום של כל השנה. ועכשיו מגיע שלב השאלות... לאור העובדה כי א' איבד את מרבית הילדים של הגן, ולאור התנהלויות אלה ואחרות שלו מול מ', החליט א' כי הוא תובע את מ'. אשר על כן, הוא מחזיק בצ'קים שלנו ההורים כבני ערובה ומסרב להחזירם אלינו, בניכוי חודש ההתראה מראש. מ' מצידה לוחצת על ההורים לבטל את הצ'קים הנותרים, או לפחות את הצ'ק של חודש אפריל, כיוון שאין לו זכות לפרוע אותם, כי אינו נותן לנו שירות. היא אף הוציאה לנו מכתב שיפוי שאומר שהיה וא' יחליט לנקוט צעדים משפטיים כנגד ההורים שביטלו את הצ'קים היא מתחייבת להחזיר לנו את תמורת ביטול הצ'קים ולהעמיד לרשותנו עו"ד. רוב ההורים ביטלו את הצ'קים. אנחנו טרם. אני מפחדת לבטל את הצ'קים, כיוון שאינני יודעת אם הדבר חוקי. אמנם אינני מקבלת שירות תמורתם ואמנם אין לי שום חוזה חתום מול א' (אם בכלל גם מולה) ואמנם הונו אותי לאורך השנה ורק במקרה נודע לי כי א' הוא זה שמנהל את הגן של הילד שלי, אבל אני מפחדת לעשות צעד שיכניס אותי עוד יותר עמוק לבוץ. 1. האם מותר לי לבטל את הצ'קים 2. האם מותר לו לגבות את הצ'קים, אף שקיבל הודעה מראש על עזיבתנו? 3. האם עליי לדאוג להוציא לו הודעה רשמית בכתב על כך שעזבנו את הגן שלו? 4. האם עליי לדאוג להוציא לו הודעה רשמית על כך שלא קיבלתי עד כה חשבוניות/קבלות? המון תודה על ההתייחסות. ייתכן שיש שאלות נוספות שלא ידעתי לשאול, אז כל עצה תתקבל בשמחה. אנחנו בלחץ היסטרי איך להתנהל. מ' טוענת שאם לא נבטל את הצ'קים ולא נדאג לשלם לה ישירות, לא יהיה לה כסף להחזיק יותר את הגן הזמני וכך נמצא עצמנו קרחים מכאן ומכאן.