פינוי מקרקעין בכוח סביר

  • ממתי נספרים שלושים יום לפינוי שוכר בכוח?
    דודו | 30/03/2008 22:51

    נראה לי שכתבתי מקודם בפורום הלא נכון אז עמכם הסליחה והנה הפנייה, הפעם בפורום הנכון: קראתי במספר מקורות באינטרנט על הנושא אבל נשארתי מבולבל... האם דייר שגר בדירה שנתיים, שילם את השכירות אך לא מפנה את הדירה במועד הנדרש הוא בר פינוי בכוח בשלושים הימים הראשונים שלאחר תום המועד שבגינו שילם שכר דירה, או שתחילת ספירת שלושים היום נעשית ממועד אחר?

    • פינוי מקרקעין בכוח סביר
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 31/03/2008 11:58

      דודו שלום! לדעתי הפרשנות הנכונה של הדין במקרה כזה היא שתקופת 30 הימים נספרת מיום שהמחזיק במקרקעין קיבל חזקה בהם לראשונה. זה שהסתיים חוזה השכירות אחרי שנתיים לא מתחיל את תקופת 30 הימים מחדש וחבל שכן לפי הדין אכן בעלי נכסי מקרקעין מוצאים עצמם שכיחות במצב שאתה מתאר וכל שביכולתם לעשות הוא להגיש תביעה לפינוי לבית המשפט דבר שאורך 2-3 שנים לפחות. ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים