ביטול הסכם שכירות

  • חוזה חובבני
    יערה | 19/02/2008 00:14

    שמי יערה טורן זה עתה רכשתי בית בבאר שבע כהשקעה ובבית היה שוכר. החוזה שחתם הבעלים הקודמים של הדירה הינו חובבני לחלוטין אך עם זאת בחרתי לכבד אותו על אף ה"חורים" הרבים שבו. בפגישה משולשת בין מיופה כח מטעמי (אני גרה בניו יואק) עו"ד שלי והשוכר שמטרתה היתה להבהיר סעיפים חובבנים בחוזה בישר לי המשעיר כי הוא מעונין לעזוב את הדירה מחר! מאחר וחבר שלו נותן לו דירה חינם. עורך הדין אמר לו שעל םי חוק הוא יצטרך לשלם עד סוף החודש והוא הסכים. בחוזה שלו רשום כי במידה ויחליט לעזוב הוא יהיה חייב לשלם עד סוף שנת השכירות. הסעיף תחתיו אומר כי ללא קשר לסעיך מעל כל צד יכול לפרק את החבילה בהודעה של ___ ימים מראש (הסעיף ריק !). למיטב הבנתי סעיף זה לא תקף - האם אני צודקת. יתרה מכך גם אם היה מלא לא רשום דבר המבטל את חובת השוכר לשלם עד סוף השנה אם עוזב מיוזמתו. אודה לכם על הבהרה בנושא למייל שלי - בברכה! *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • ביטול הסכם שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 19/02/2008 00:50

      יערה שלום ! אני לא בטוח שאני מבין מה הכוונה "כל צד יכול לפרק את החבילה בהודעה של __ מראש". האם כתוב בסעיף שכל צד יכול להביא לסיום החוזה בהודעה מראש של __ ? אם כן אזי כל שנותר הוא להשלים את הסעיף בחוזה מאחר וזה לא הושלם (טעות? שיכחה? הוסכם למלא אח"כ ולא בוצע?).חוק החוזים בהחלט מאפשר להשלים את הסעיף החסר בין היתר על פי החוק (חוק השכירות במקרה זה) ועל פי הנוהג בחוזים דומים. ברור שהודעה כי עוזב מחר לא תפטור את השוכר מתשלום דמי השכירות. יתכן שהודעה מוקדמת של חודשיים תאפשר לו לסיים את ההתקשרות. פרקטית בהנחה שהשוכר עוזב מחר האם יש לך בטחונות? (ערבות בנקאית, ערבות אישית, המחאות עד סוף תקופת השכירות, ערבים נוספים) אם יש לך בטחונות אני הייתי מוציא מיד מכתב עם שליח לשוכר שמודיע לו שהוא מפר את החוזה ושבכוונתך לממש את הבטוחה שבידך. אם אין לך בטוחות תצטרכי להגיש תביעה נגד השוכר דבר שיהיה כדאי רק אם תקופת השכירות החוזית שנותרה היא משמעותית ואם לא תצליחי למצוא בתוך פרק זמן קצר שוכר חדש דבר שיקטין את נזקך.בנוסף אם החוזה נוסח על ידי בעל הדירה הקודם הרי שיש לפרשו כנגד המנסח הרשלן וזה עוד יקשה עלייך יותר. מקווה שסייעתי במקצת. בהצלחה.