נתוני קופת"ג באתר הבנק באינטרנט

  • מידע המוצג באינטרנט לגבי קופ"ג
    ברק | 10/11/2008 19:28

    אני משמש כמיופה כוח בחשבון של אבי הנכה. במעקבים שאני מבצע בחשבונו דרך האינטרנט ראיתי כי קופות הגמל שלו ירדו בסכום של כ עשרים אלף ש"ח לפני כחודש. בבדיקה שביצעתי אתמול נדהמתי לגלות כי השווי ירד בסה"כ במאה ועשרים אלף ש"ח. פניתי לבנק בתמיהה כי איך יכול להיות שפתאום יש ירידה כזו חדה? הם ענו כי הקופ"ג מתעדכן אחת לחודש והסכום שאני רואה בטבלת מצב החשבון, איננו מעודכן. אני טענתי כי זוהי הטעיה ואם הייתי יודע כי המגמה הנה של ירידה כלפי מטה הייתי מוכר את קופות הגמל בהפסד מוגבל. (כפי שנהגתי בחשבון הפרטי שלי ברגע שראיתי את המגמה). בשיחה שניהלתי עם מנהל הסניף הוא הפנה אותי לפניות הציבורשל הבנק לגבי טענתי הספציפית כי יש הטעיה במצג קופות הגמל ולמעשה אי אפשר להסתמך על המידע שמופיע באתר הבנק...שאלתי אליך: האם יש עילה לתבוע מהבנק את החזר הכספים שהופסדו עקב הטעיה זו?

    • נתוני קופת"ג באתר הבנק באינטרנט
      עו"ד אבי זילברפלד | 12/11/2008 20:13

      שלום רב, 1. כשהתחלת לעבוד דרך האינטרנט עם אתר הבנק אישרת כי קראת את התקנון ואתה מסכים לו. בתקנון זה, בכל הבנקים, כתוב פחות או יותר הנוסח הבא: "הנתונים ו/או המידע המתפרסמים באתר זה התקבלו בחלקם מצדדים שלישיים, הם עשויים להשתנות מזמן לזמן ומסופקים "As Is", למען נוחיותך ולשימושך האישי. בין היתר עליך להביא בחשבון כי לאחר פרסומו, עשויים לחול שינויים במידע, אשר לא בהכרח ימצאו ביטוי באתר". 2.באישורך את התקנון , קיבלת על עצמך לקבל נתונים אלו יחד עם ההתסייגות לגבי נכונות עדכונם. 3. בנסיבות אלו, אני בספק אם תצליח לשכנע את ביהמ"ש שהבנק התרשל ו/או הטעה אותך. 4. מעבר לכל זה. לפי דבריך שלך, ראית כבר לפני חודש שיש הפסד, והתקשורת מזינה אותנו במיד ונליין כל יום על מצב המשק, מה מנע ממך לפעול בחשבון אביך כפי שפעלת בחשבונך ? 5. לסיכום: אינני ממליץ על תביעה בנושא. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות