החזר מס לחייל

  • החזר מס לחייל בקבע משוחרר
    רמי | 23/12/2008 21:48

    שלום רב השתחררתי בחודש אפריל השנה משרות קבע של שנה, ידוע לי שמורידים לי מס הכנסה יחסית לשנה שלמה,מידי חודש קיבלתי 5 אלף שקל משכורת ובהתאם בוצע הורדה ממס הכנסה.אני מתקופת השחרור בחודש אפריל לא עבדתי אלא רק חתמתי בלשכת התעסוקה וקיבלתי דמי אבטלה במשך חודשיים,בתקופה זו אני סטודנט אשר לא עובד ולא קיימת לי שום הכנסה,ברצוני לדעת אם מגיע לי החזר מס כלשהו ואיך אני מתחיל את התהליך,מאיפה אני מביא טפסים ומה צריך בשביל להגיש את הבקשה להחזר מס,וכיצד מחשבים את גובה ההחזר אם בכלל קיים. בתודה מראש רמי

    • החזר מס לחייל
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 25/12/2008 15:27

      לרמי שלום על פי הנתונים שציינת סביר להניח שאתה זכאי להחזר מס, בין היתר גם עקב נקודות זיכוי המגיעות לך כחייל משוחרר. לאור זאת מומלץ לקראת חודש מרץ לגשת למס הכנסה, יש להם תחנות יעוץ ללא תשלום יחד עם טופס 106 מהצבא ואישור מביטוח לאומי על תקבולי דמי אבטלה, והם ינחו אותך כיצד למלא הטופס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A. L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • ומה לגבי הפקדת לקרן השתלמות
        רמי | 25/12/2008 17:09

        בנוסף גם הפקדתי כסף לקרן השתלמות מסויימת האם גם על זה יש אפשרות לקבל החזרי מס?

        • הטבות מס
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 25/12/2008 17:13

          לרמי אני מניח שהתכוונת לקופות גמל, כי רק למי שיש הכנסה מעסק הוא זכאי להטבות מס בגין הפקדות לקר השתלמות. לגבי חישוב סכום ההפקדה, יש לבדוק נתונים רבים כמו ההכסות, סכומים שכבר הופקדו וריחוק מסף המס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים