מס שבח

  • מס שבח-ערב טוב-מבקש הכוונה מקצועית
    אייל | 14/12/2008 21:07

    אבי נישא בשנית . ע"ש אישתו הנוכחית הייתה רשומה דירתה מנישואיה הראשונים. הסכם ממון נחתם ביניהם לפני 6-7 שנים ובין היתר צויין שהדירה שלה בלבד וכו'.. (חתום ומאושר כחוק). הדירה נמכרה לאחר נישואיהם -לפני כשנתיים וחצי. אבי קיבל בימים אלו 6 אחוזים במסגרת ירושת דירה (לא צאצא).החוזה נחתם היום. עו"ד טוען שעליו לשאת במס שבח. לי זה נראה אבסורד. אבקש הכוונה והאם יש סיכוי לשכנע את הרשויות שזהו אבסורד. תודה

    • מס שבח
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 16/12/2008 10:48

      לאייל שלום הפטור שיש לבחון הינו הפטור אחת ל-4 שנים. כתנאי לפטור נדרש שבמשך 4 השנים לא נמכרה דירה נוספת בפטור. בהתאם להלכת אן מרי עברי בעליון, היות והפטור נוצל לאחר הנישואים, הרי שהוא מיוחס לשני בני הזוג, וכיוון שטרם חלפו 4 שנים אין זכאות לפטור. בהתאם לבית המשפט העליון, רק אם בני הזוג אינם יותר "בני זוג" תהיה זכאות לפטור הנוסף. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה רבה וכדי לחדד
        אייל | 16/12/2008 11:29

        האם לעובדה שהיה הסכם ממון מאושר כחוק טרם נישואים שבמסגרתו יש דירה ששייכת לאישה מנישואים קודמים אין השפעה כלשהי? (הירושה היא ע"ש הבעל) ושוב-תודה רבה!

        • רק כאשר המכירה הייתה לפני הנישואין ולא אחרי  לת
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 16/12/2008 15:01