בן זוג רשום

  • שינוי קביעת בן-הזוג הרשום ע"י הנציב
    גליה פרידקין יועצת מ | 05/12/2008 11:19

    במקרה מסויים לפקיד שומה אין סמכות (לפחות תאורתית) לשנות את קביעת בן-הזוג הרשום לפי כל המבחנים של ס' 64ב(ד) - 5 שנים, גובה ההכנסה וכו'. אך לפי ס' 64ב(ד)(1) סיפא "...ע"פ החלטת המנהל", נציב מס הכנסה כן יכול לשנות את קביעת בן-הזוג הרשום. שאלה מעשית-האם פקיד שומה מקבל בקלות יחסית את הסכמת הנציב לשנות את הקביעה? למה שהנציב לא יאשר מיידית את בקשתו של פקיד השומה? בתודה מראש, גליה

    • בן זוג רשום
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 08/12/2008 14:13

      לגליה שלום לעניין קביעת בן הזוג הרשום הוענקה למנהל סמכות, מבלי לפרט את תנאיה. לדוג' בפתיחת שומות יש תנאים בדין ובפסיקה בעניין, אך לא כאן. לאור זאת אני מניח שכמקובל על המנהל להפעיל שיקול דעת ולבחון את המקרה לגופו של עניין. ככל הידוע לי אין עדיין פסיקה בעניין. הייתי ממליץ לך אולי ללכת להצעת החוק המקורית ולדיונים בכנסת ובוועדת הכספים כדי לנסות להבין מה הייתה כוונת המחוקק בעניין. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים