הסתלקות מצוואה

  • ירושה - מיסוי- דחוף
    א | 30/11/2008 21:56

    בצו קיום צוואה שניתן נקבע כי אני ואחי זוכים ע"פ הצוואה של אבי ז"ל. העיזבון טרם חולק. כעת אני ואחי מעוניינים להסתלק לטובת אימנו- אשתו של אבינו ז"ל, ולכן יש לתקן את צו קיום הצוואה. בעזבון נותרה דירה מגורים שחצי ממנה רשומה בטאבו על שם אימי והחצי השני על שם אבי. האם כעת לאחר שנסתלק מהעזבון לטובת אימנו ונרצה לרשום את החצי השני של הבית שהיה של אבי על שמה , העסקה תמוסה? כלומר אמי תצטרך לשלם מס שבח ויתר המסים? או שדין העברה זו כהורשה אשר אינה ממוסה?

    • הסתלקות מצוואה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 01/12/2008 12:29

      אומנם הדין לא עוסק בשאלה זו מפורשות, וכנראה שאין המדובר כלל ועיקר בעסקה. בכל מקרה לשם הזהירות, גם אם המדובר בעסקה, הרי שמצד הנותנים זו מתנה לקרוב הפטורה ממס (אך אז לא יוכלו למכור דירה אחרת בפטור 4 שנים) ומבחינת האמא תקנה 22 אף בויתור לטובת בת זוג יש פטור מוחלט. ויתור הינו לאחר שהנכס כבר עבר ליורשים. בעניינכם אני מבין שהנכס טרם עבר בטאבו על שם היורשים, ולכן כנראה המדובר בתיקון צו הירושה ללא השלכות מס. באם אתם רוצים ודאות יש לסגור מראש את העניין עם רשויות המס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים