טופס 161

  • טופס 161 - הודעת מעביד על פרישה מעבודה של עובד
    אורן המקורי | 27/11/2008 21:14

    קיבלתי את הטופס הזה מהעובד. מה הוא מעניק לי שאני מוסר אותו לפקיד השומה? בדף האחרון אני אמור לבחור את אחת מהאופציות (פטורים שונים). מהם הפטורים הללו / באילו תנאים זכאים להם? ************ שאלה נוספת לגבי קרן השתלמות. האם ניתן למשוך לפני תום 6 השנים מבלי להיות מחוייבים במס? (סיימתי כאמור את עבודתי אצל המעביד)נאמר לי שאם אביא אישור פטור ממס אוכל למשוך הכסף. מי זכאי לפטור ממס? תודה.

    • טופס 161
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 28/11/2008 13:23

      לשואל שלום שאלתך אינה ממוקדת ולכן איענה בכלליות. ככלל, בידי המעביד סמכות לבצע תיאום מס כאשר הוא המשלם היחידי או הוא וקופה נוספת, ולכך מיועד הטופס. קיים טופס 161/א שהעובד יכול למלא אם ברצונו בהטבות מסויומות, כמו רצף פיצויים רצף קיצבה וכיוצ"ב. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

    • קרן השתלמות
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 28/11/2008 13:43

      המשך ככלל משיכה אפשרית רק לאחר 6 שנים, או לצרכי השתלמות מקצועית לאחר 3 שנים ובתנאים שנקבעו. כמו כן מי שהגיע לגיל פרישה ימתין רק 3 שנים. משיכה אחרת חייבת במס. כמובן אם אין כל הכנסה נוספת יתכן ולא מגיעים לסף המס, ואז פקיד שומה יאשר פטור. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה ושאלה נוספת
        אורן המקורי | 28/11/2008 18:49

        אם אני לא עובד כבר 3 חודשים והסכום שבקרן ההשתלמות הוא, נניח, 3000 ש"ח אזי פקיד השומה יכול לאשר לי פטור ממס?

        • קרן השתלמות
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 30/11/2008 17:48

          חישוב המס הוא שנתי, והוא לוקח בחשבון את כל ההכנסות, גם דמי אבטלה לדוג'. שווה ללכת לפקיד השומה ולבדוק את זכאותך לפטור. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל,M.B.A., L.L.M מנהל פורום דינ מיסים