פטור ממס שבח

  • פטור ממס שבח
    אפרת | 22/11/2008 09:52

    שלום, אבי מכר דירה לפני כ-3 שנים וקיבל פטור ממס שבח בגין עילת "פעם בארבע שנים". לפני כחצי שנה, מכר את דירתו היחידה בה הוא ואימי מתגוררים, ורכש דירה חדשה מקבלן כאשר הכניסה אליה תהא בעוד כשנתיים. כך, שמבחינת דירות יש לו דירת מגורים אחת. בנוסף לכך, יש ברשותו מגרש ללא מבנה בנוי. למיטב ידיעתי, במצב כזה, אבי לא יצטרך לשלם מס שבח לפי עילת "18 החודשים" לפיה, אדם יזכה לפטור ממס שבח אם בארבע השנים האחרונות לא היו ברשותו שתי דירות בו זמנית וכן, בשמונה עשר החודשים אשר קדמו למכירה לא עשה שימוש בפטור לפי עילה זו. האם אבי זכאי לפטור ממס שבח, כמו שאני חושבת?? ואם כן, האם יש לצרף לחוזה בקשה לפטור ממס שבח או שמא יש לחכות שאולי תתקבל בקשה לתשלום ורק אז לערור על ההחלטה? האם עצם קיומו של המגרש עלולה לפגוע בזכאותו לפטור? אני חושבת שלא, מאחר ולא מדובר בדירת מגורים והרי ברשותו דירת מגורים מזכה אחת! אבל כפי שהבנתם אני כבר לא בטוחה בכלום. תודה רבה על התשובה. אפרת.

    • פטור ממס שבח
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 23/11/2008 11:24

      לאפרת שלום לא ציינת האם לפני 3 שנים הייתה לאביך דירה יחידה או יותר. אם היו לו אז שתי דירות, זה אומר שלפני חצי שנה, הוא לא עמד בתנאי של דירה יחידה ב-4 שנים שקדמו, נא בידקי. מגרש לא פוגע בדירה יחידה. מי שזכאי לפטור תמיד חייב לבקש. מי שלא מבקש אוטומטית מחויב במס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תגובה
        efratb22 | 23/11/2008 11:36

        עו"ד פוגל שלום, לאבי דירת מגורים יחידה וכך היה גם בשנים הקודמות. לפי עילת דירת מגורים יחידה - התנאי לפיו בארבע שנים שקדמו למכירה לא היו שתי דירות בו זמנית, מתקיים. לא היו לאבי מעולם שתי דירות בו זמנית. כך שמדובר לדעתי בדירת מגורים יחידה מזכה. אם כך, ולפי דבריך נראה כי הוא זכאי לפטור לפי עילה זו. האומנם? תודה על המענה. אפרת.

        • לפי הנתונים הוא זכאי לכאורה לפטור  לת
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 23/11/2008 12:44