הכנסות מהשכרה

  • הכנסות משכר דירה
    ניק ורד | 18/11/2008 14:46

    האם אפשר לייחס הכנסות משכר דירה מחנות לאחד מבני הזוג לפי בחירה, אם לא מהו הקריטריון תודה מראש

    • הכנסות מהשכרה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 19/11/2008 10:54

      לניק שלום להלן כללי חישוב המס לבני זוג: נקודת המוצא הינה חישוב מאוחד על כלל ההכנסות. היה ויש הכנסות מיגיעה אישית הרי שניתן לקבל בגינם חישוב נפרד. לגבי הכנסות פסיביות כמו השכרה, הכלל הוא-אם אין לבני הזוג הכנסות אחרות, זו תהיה הכנסת בן הזוג הרשום, אם יש לבני הזוג הכנסות אחרות, יראו את ההכנסות מההשכרה כהכנסות בן הזוג שלו ההכנסה מיגיעה אישית הגבוהה יותר. ישנו חריג שאם הנכס יוצר ההכנסה נתקבל בירושה בתקופת הנישואין או שהניב הכנסה שנה לפני הנישואין, יזקפו ההכנסה לבעליו הרשום. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים