פנסיית שארים

  • ניכוי מס הכנסה מפנסיית שארים לאחר פרישה
    מיכל | 16/11/2008 20:30

    אמי יוצאת לפנסייה בקרוב. עד כה היא מקבלת חלק מהפנסייה שקיבל אבי לאחר שיצא לפנסייה מוקדמת (פנסיית שארים - אבי נפטר בינתיים).פנסיית השארים משולמת ע"י מבטחים. האם תשלם אמי מס הכנסה על פנסיית השארים לאחר פרישתה או שתהיה פטורה ממנו? או האם תהיה פטורה חלקית - כמה ועד איזה סכום?

    • פנסיית שארים
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 17/11/2008 12:03

      למיכל שלום פנסיית שארים מביטוח לאומי פטורה חלוטין ממס ופנסיית שארים אחרת פטורה עד לתקרה של כ-7200 ש"ח לחודש. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל' M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • ניכו מס פנסיית שארים
        אלון | 18/02/2014 20:08

        אני אלמן, מרוויח כ-10,000 שח ברוטו  בחודש, מקבל פנסיית שארים מביטוח לאומי כ-3500 שח ועכשיו אושרה לי פנסיית שארים של כ-7200 שח בחודש
        כמה מס ייקחו לי על פנסיית השארים הנוספת?