דחיית מס בתקופת אינפלציה

  • תיקון סע' 8(ב)
    ללא שם | 10/11/2008 17:13

    בס"ד שלום רב, ציטוט מפ"ד קריית יהודית: "דחיית החיוב במס החל על הכנסה מדמי שכירות המשתלמים מראש לתקופה ארוכה בתקופה של אינפלציה גבוהה (דחיה שממנה נהנה כמובן רק נישום המדווח על הכנסתו לפי השיטה המצטברת) יצרה עיוות ברור של ההגיון והצדק הפיסקלי המונח ביסודה של השיטה. היה בכך משום קיפוח בולט של אוצר המדינה תוך יצירת אפליה קשה ובולטת לרעת אותם נישומים המקבלים הכנסות כאלה והמדווחים על הכנסתם השנתית לפי שיטת המזומנים" איך בדיוק למדווחים לפי השיטה המצטברת יתרון על פני המזומנים בדחיית המס בזמן אינפלציה...? אפשר בבקשה הסבר? תודה מראש

    • דחיית מס בתקופת אינפלציה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 16/11/2008 10:39

      ליובל שלום מי שמקבל הכנסות מראש למספר שנים, אך משלם את המס על בסיס מצטבר, בפועל דוחה את תשלום המס לשנים הבאות. היות ובסיס המס הינו נומינלי, הרי שבגין הכנסה שהתקבלה היום, ישולם מס על בסיס נומנלי בלבד בעוד מספר שנים, מה שכמובן הופך את המס הריאלי לנמוך מאשר מי שמשלם היום אתכל המס על בסיס מזומן. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגלM.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים