ליובל שלום

  • האם דמי לידה פטורים ממס הכנסה
    יובל | 06/11/2008 22:55

    שלום רב, הייתי מעוניין לדעת האם דמי לידה (מביטוח לאומי בעת חופשת לידה) פטורים ממס הכנסה ? האם צריך להצהיר עליהם בדו"ח השנתי ? תודה מראש ולילה טוב, יובל

    • ליובל שלום
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 08/11/2008 18:52

      ליובל שלום אם התכוונת לסכום הניתן בגין 14 שבועות חופשת הלידה, הרי שהוא מחליף שכר ומבוסס על השכר/הכנסה כעצאי, וכמובן שהוא חייב במס, ומי שחייב בהגשת דו"ח ידווח גם עליו. לגבי מענק הלידה (סכום חד פעמי בגין הלידה-מאות שקליםן) נוא אינו חייב במס. בברכ עו"ד, רו"ח יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים