הוצאות על חנות

  • הוצאות על חנות
    ניק ורד | 03/11/2008 11:59

    1. האם הריבית וההצמדה על הלוואה שאקח לצורך רכישת חנות תהיה הוצאה מוכרת לצורך מס אם יש לי הכנסות מהשכרה. 2. האם אוכל גם להשתמש בפחת (חנות בת עשרות שנים) לפי מחיר הקניה ובאיזה שיעור לצורך מס הכנס תודה מראש

    • הוצאות על חנות
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 03/11/2008 12:08

      לניק שלום עם ביטול חוק התואמים ב-2008 לכאורה אין מניעה להכיר בניכוי הוצאות מימון על הון ששימש להשגת הכנסה. כמובן אם המימון מביא להפסד עלולה להיווצר בעייה בקיזוזו נגד מקורות אחרים. לעניין פחת, המחיר המקורי הינו כמה שעלתה לך החנות. אין חשיבות לגילה. שיעור הפחת המקובל הינו 4% אך על שני שליש מהשווי. (ההנחה כי שליש הינו בגין הקרקע שכמובן לא זכאית לפחת). בכבור רב עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים