הפרשי הצמדה וריבית

  • ריבית והצמדה
    ה"נמר" | 30/10/2008 10:21

    בוקר טוב, האם גוף מוסדי שחוייב להחזיר לנישום גביית מס שגבה בייתר(תקופת 7 שנים) ,מחוייב על פי חוק להחזיר את החוב לנישום בתוספת הפרשי ריבית והצמדה (או רק הצמדה? ). מה בחוק מחייב אותו להימנע מהתחמקות? אבקש לקבל גם את ההפנייה ללשון הסעיף בחוק הרלבנטי. בברכה

    • הפרשי הצמדה וריבית
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 30/10/2008 11:02

      לנמר שלום הפורום הינו פורום מיסים ועוסק במ"ה מע"מ ימיסוי מקרקעין. נא למקד את השאלה בהתייחס לחוקים אלו. בכל מקרה לעניין מ"ה הפקודה קובעת מנגנון החזר על בסיס מדד"4% רבית לשנה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים