ניכוי דמי חבר

  • ניכוי של דמי חבר (לשכת עו"ד למשל)
    דין | 23/12/2007 12:23

    שלום, 1. רציתי לדעת מה גובה הניכוי המתאפשר מתוך תשלום דמי חבר מקצועיים, כמו למשל דמי חבר ללשכת עוה"ד? האם זה כל הסכום או רק חלק ממנו? האם תשלום שנעשה (ונגבה) עד סוף 2007 (עבור שנת 2008) יותר בניכוי כבר בשנת 2007, או רק ב- 2008? 2. ברצוני לתת לרו"ח לבדוק בקשות להחזר מס משנים קודמות, שכבר טופלו ע"י רשות המיסים (מאחר ואני חושש מטעויות לרעתי). היה ואמצא טעות - מה טווח הזמן בו ניתן לערער/להשיג על הקביעות בבקשות שטופלו בעבר? תודה.

    • ניכוי דמי חבר
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 23/12/2007 22:31

      כיון שמדובר בהוצאה לייצור הכנסה כל הסכום יוכר כהוצאה לצרכי מס. אם עובד על בסיס מזומן יוכר כבר ב-2007. 5 שנים אחרי הגשת הדוח.