היטל ביוב

  • היטל ביוב
    אלי | 13/12/2007 14:37

    המועצה המקומית מבקשת ממני תשלום של 8700ש"ח עבור היטל ביוב יצוין שהחוב צובר ריבית והצמדה משנת 1992 למרות שהמועצה חיברה אותי לרשת רק בשנת 2006 מישהוא יכול לייעץ לי

    • היטל ביוב
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 14/12/2007 14:16

      לגבי חלק מהבעיות שהעלית ניתן לטעון התיישנות אך צריך להבין מי הפועל כנגדך? מכח מה פועל? אילו סנקציות הטיל עליך (ריבית הצמדה, מה עוד)? האם כוונתך לרשת הביוב? היית מחובר לרשת הביוב עוד לפני כן? כיצד חוב נשא ריבית והצמדה משנת 1992 ללא סנקציות כגון עיקולים וכיו"ב? כמדומני שהם פועלים מכח פקודת המיסים גבייה ששם קיימות סנקציות מוגדרות כנגד חייבים. הפרטים לא מובנים ולכן קשה לתת תשובה ללא הבנת מכלול הפרטים. במקרה שלך הייתי פונה לעו"ד עם כל המסמכים להבנת האמור. בד"כ במצבים של התיישנות אפילו מכתב יכול לסייע, תלוי במורכבות העניין.

      • לאורי שלום
        אלי | 14/12/2007 15:56

        חוק העזר של היטל הביוב אומץ בשנת 1992 היות ואני גר בבית לפני תאריך זה התחילו במועצה לחייב אותי משנה זו למרות שחוברתי לרשת בשנת 2006. יצוין שהיה לי מאגר ביוב פרטי שהייתי שואב אותי על חשבוני בזמן שהוא מתמלא . האם לדעתך הם צריכים לחייב אותי בגין ריבית מהתאריך שבו אומץ חוק העזר קרי 1992 או לחילופין מיום קבלת השרות בפועל ( 2006) לטיפולך.

        • פורום מיסים
          אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 17/12/2007 20:09

          הפורום עוסק בנושאי מיסוי הכולל מיסוי עירוני.שאלתך הינה מורכבת ודורשת בדיקה לעומק של חוקי העזר העירוניים, מה מותר לרשות לחייב ומה אסור. במקרה שלך הייתי פונה לקבל חוות דעת של העוסקים בתחום חוקי העזר העירוניים. שיהיה בהצלחה.

    • אני מודה שעד שלא נכנסתי לפורום לא ידעתי שקיים כזה דבר כמו היטל ביוב.. הזוי  לת
      ג'וני | 16/12/2007 23:32

    • ריביות - קריאה נוספת
      Shimon102 | 17/07/2008 16:58

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות: ריביות, ראה: ריביות