הוספת טענות

  • המרצת פתיחה
    חיים | 01/01/2009 11:11

    שלום רב, האם לאחר שהוגשה המרצת פתיחה וניתן תצהיר תשובה ע"י הנתבע ניתן בתצהיר נגדי להעלות טענות חדשות אשר לא הופיעו בהמרצת הפתיחה כגון התיישנות של חוב כספי או התיישנות של הערת אזהרה או זיוף חתימה? תודה - חיים

    • הוספת טענות
      עו"ד גיא פרבמן | 01/01/2009 23:01

      נושא התיישנות צריך לעלות בהזדמנות הראשונה ולכן כעיקרון לא ניתן לעלות כעת. בכול הנוגע להערת אזהרה - אין התיישנות להערת אזהרה בכול הנוגע לזיוף חתימה היית צריך לעלות זאת בשלב שהוגשה המרצת פתיחה. קיימת אפשרות לפנות לבימ"ש בבקשה לתיקון ו/או הוספת תצהיר אבל הסיכויים לכך לא גבוהים.

      • המרצת פתיחה או הרחבת חזית?
        שקד | 02/01/2009 11:00

        עקרונית המרצת פתיחה היא לעניינים שמאד ברורים וצריך לקיימם,,,למרות שאני הייתי כמעט חמש שנים בהמרצת פתיחה על סיפור לא ברור כלל עברתי משופט לשופט ,,,גדות,ועוד וזה נגמר בגורן שישב במרות מושבו והשתכל בהנשאות לבנה ,למטה על הנמצאים באולם כאל חרקים ,הוא פסח על נהלים וסדרי דין...התלוננתי להנהלת בתי משפט כיצד יתכן כי המרצת פתיחה עורכת חמש שנים...וכי העניין הנידון בהרצת פתיחה גם נידון במקביל בהליך רגיל,,,היה יום מדהים בו קבע גורן להוכחות חמישה או שישה תיקים כאשר לכל תיק הקדיש מספר דקות...מכל מקום ,כמו שכבר נאמר יש להגיש תיקון אחרת זוהי הרחבת זווית...שקד

        • תיקון לטעויות הדפסה לגבי ''והשתכל בהנשאות לבנה''
          שקד | 02/01/2009 11:55

          עקב טעויות בהקלדה...להלן תיקון ,,,,השופט גורן ישב במרומי מושבו בהתנשאות לבנה וצחה,,,והסתכל למטה ,אל ה''עם'' כאל נמלים או חרקים למינהם המתרוצצים באולם,,,לא היה לא דין ולא דיין,,,המייצג של הצד שכנגד היה נכד של קולגה שלו לשעבר ,,הנכד הוזמן לפתוח את הדיון למרות שאינו התובע בתיק,,,על פי סידרי הדין התובע הוא פותח,,אולם השופט גורן פתח בנכד של ''חברו הותיק'' ומבקום לדבר על ענייני התיק דיבר על הסבא וימי התמחותו אצל הסבא...או אז לא היה לי מה להפסיד ,,,''גם עשו ממני חרק וגם יכולתי לנבא,לצערי, מה יהייה פסק הדין.היה חסר רק את הכוס קפה ואלבום התמונות להעלאת זיכרונות ביו השופט גורן לנכד מיודעו..'',,,אמרתי לעצמי כי במקום שאין סדר תעשה אתה סדר,,,נעמדתי ,,,הרמתי קולי וטענתי את טענותי בקול רם מבלי שבא כוחי יפתח את פיו,,,השופט גורן היה המום ולחץ על לחצן לקרוא לביטחון,,,שהגיעו מיד כמובן,,הסתכלתי עליהם ואמרתי ''זה אני ,,,הביטחון שראו כי מדובר באדם מכובד ו''לבן כגורן'' קפאו על מקומם ולא ידעו מה לעשות...ואז טען כבוד השופט גורן באלה המילים -''או רק צחקתי ...זה היה ניסיון ..הביטחון עזב המום ואני המשכתי לטעון את טענותי,,,זה היה אמור להיות דיון הוכחות .שלפי יומן בית המשפט לא הקצו לו למעלה ממספר דקות,,,לא היה לי כוח להמשיך להלחם במה שראיתי כ''שחיתות'' או חוסר הגינות או חוסר נהלים...לא הרמתי ידי בנאומי לאולם המלא מאיש שהיה באותו יום וזאת בעקר למען זכות האדם שלא להרגיש כחרק בפני שופט רם מעלה ומתנשא,,,זאת עקב יחסו של השופט ...אולם לצערי נאלצתי להכנע והרמתי ידים בתקווה כי ינתן פסק דין הוגן .הסכמתי לפשרה לא הוגנת כלפי ,,,לא נורא זה מאחורי. ומה שהרווחתי זה האומץ לקום ולאמר את דברי וללא ללכת כצאן לטווח..אבל עכשו אני אשמיע דברי לכולנו .הבנתי אז כי זכרונות השופט גורן לימי ההתמחות שלו.ליטפו את נכד המאמן שעמד לפניו תוך שיחכת ליטוף הצדק ונהלי התנהלות דיון בהרצת פתיחה,כמו שהיה לי אומץ לעמוד אז באולם ולהשמיע קולי גם עכשו אגייס אומץ להוציא לאור ולהעיד על הדברים ,,ויודגש כי שום דבר מימה שמוזכר פה לא נרשם בפרוטוקול וגם אם הייתה מוגשת על ידי בקשה לתיקון הפרוטוקול, היא הייתה נדחית...אז אם במיקרה כבוד השופט גורן קורא שורות אלה שידע אנחנו העם באולם הדיונים לא חרקים והוא לא ידבר אידיש או אנגלית בבית משפט ישראלי...תוך ליטוף במבטו את נכד מקורבו,,,את הליטופים לנכד שישאיר לחייו הפרטיים ואת הצדק לבית המשפט,,,ובמקום צדק הוא בפירוש איים ''או שתסכימו לפשרה או שאתן עכשו פסק דין... עכשו זאת אומרת ,זה לפני החקירות בדיון הוכחות אליו הגעתי ולא נחקרתי ולא חקרתי ,רק אויימתי...ידעתי מראש מה הפסק דין והסכמתי לפשרה לא הוגנת..כלפי...לא היה לי כוח ותיקווה רוחנית [למרות שהראיות עמדו לצידי] לערער לעליון.ולכן התכפלתי בפשרה לא הוגנת ,,.כמובן שעל החזר הוצאות או מחיקת התביעה שהנהלה כנגדי בהליך לא הולם של המרצת פתיחה ששום דבר לא ברור בו ומקביל דנים באותו עניין בסדר דין רגיל שדי בזה כדי למחוק את המרצת הפתיחה,, לא היה על מה לדבר בכלל...לצערי ... מי שמיוצג על ידי הבן של ברק או כל שופט אחר יודע מה הוא עושה,,,,ולו השופט גורן קורא שורות אלה שידע שהוא מעודד בכך את תשלומי שכר הטירחה המופרזים שנדרשים על ידי הבנים של...ברק או...כל מיוחס אחר שדי בשמו כדי להמיס את לב השופט...לא הייתי רוצה לאמר כי כל השופטים נוהגים בצורה המאורת מעלה [ויתכן אף כי גורן נפל ברגשותיו באותו יום]...ובאותה נשימה אשבח את כבוד השופט חיים טיבי כשופט צדק שממלא תוכן כל פורמליות משפטית,,,כמו כן השופט גייפמן....