התכוונתי לרשום: "בהמשך לתשובתך.."

  • לעו"ד פברמן
    ש | 21/12/2008 16:04

    המשך לתשומתך בנוגע לפוסק מכריע: האם הוא כפוף לחוק הבוררות? מה ההבדל בינו לבין בורר למשל? מעמדו לא ברור לי, שכן בורר כפוף לחוק הבוררות ועל זה אין ויכוח, אבל מה לגבי פוסק מכריע?

    • התכוונתי לרשום: "בהמשך לתשובתך.."  לת
      תיקון טעות סופר | 21/12/2008 16:05

    • פוסק מכריע
      שש | 21/12/2008 16:11

      פוסק מכריע עשוי להיות כפוף לחוק הבוררות ועשוי שלא להיות כפוף לו, תלוי במה שכתב הצדדים בהסכם, בסמכויות שנתנו לפוסק ובאופי ההליך לפניו. באופן כללי, ככל שהכרעתו של הפוסק המכריע היא יותר שיפוטית באופיה - מרכיעה בזכויות בחובות, קובעת עובדות אחרי שמיעת ראיות וכו' - ייטו להכפיף אותו לחוק הבוררות, וככל שהכרעתו מקצועית-טכנית באופיה - מבוססת על מומחיות ולא רק ראיות, מכריעה בשאלה טכנית כגון שומת מחיר או דבר דומה - הנטייה תהיה לקבוע שלא מדובר בבורר. הכל תלוי בעובדות המקרה הספציפי ואין כלל חד-משמעי בנוגע לפוסק מכריע.

      • תודה  לת
        ש | 21/12/2008 16:13

    • בורר מכריע
      עו"ד גיא פרבמן | 24/12/2008 14:33

      ראה תשובתי מקודם