תביעה כנגד משכיר

  • שאלה על שכירת דירה ותביעה
    יקיר | 16/12/2008 08:55

    שלום, שכרנו דירה בת שתי קומות. כשנכנסנו לדירה, הסתבר,שהמשכיר קנה רק את הקומה הראשונה [אחרונה בבניין] מהקבלן. את הקומה השנייה הוא בנה ללא אישורים על דעת עצמו ואת זה הוא לא אמר לנו. [עליית גג] במהרה התגלו ליקויים רבים, באינסטלציה, בידוד ועוד ועוד, עד כדי שלא יכולנו להתגורר בקומה השניה ולהשתמש בה. הליקויים תוקנו בחלקם ובאיטיות רבה. בזבזנו ימי עבודה רבים ושעות של עוזרת בית ועוד ועוד. עכשיו אנו רוצים לתבוע נזיקין מהמשכיר שכן, אנו לקראת סיום שנת השכירות הראשונה ועדיין לא תוקנו כל הליקויים. אין לנו אפשרות להתגורר כאן ואנו נאלצים לחפש דירה אחרת. ושוב לבזבז זמן יקר וגם זוהי תקופת חורף והצע הדירות קטן מאוד. השאלה, האם לתבוע בתביעות קטנות או בבית משפט השלום ? שכר הדירה כאן מאוד גבוה והנזק בהתאם. איך ניתן להחליט על סכום הפיצוי שכן, כאמור לא השתמשנו בקומה השנייה שהיא מהווה חצי מהגודל של הדירה כולה וגם חודש ראשון לא גרנו כאן בכלל ,בגלל הצפה של הביוב ועוד ימים רבים שבוזבזו לשווא. בעל הדירה הבהיר לנו, במעשיו, שהוא רוצה למכור את הדירה ואין לו עניין לתקן כלום. תודה על התשובה

    • תביעה כנגד משכיר
      עו"ד גיא פרבמן | 17/12/2008 13:26

      המלצתי לפנותת לעו"ד שיבדוק את התיק וימליץ על הדרך הנכונה לתקוף את הנושא. אתה יכול לפנות באמצעות ייעוץ אישי באתר שלנו