פרטים נוספים

  • עזרה בנושא סמכות עניינית
    שירה | 26/10/2008 11:37

    הסכסוך הוא בין מס דיירים בבית משותף לבין השכן שלהם הנמצא בבית פרטי באשר לברושים המפריעים לחלק מהדיירים בבית המשותף. האם ניתן לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות גם צו עשה או שעלינו לפנות בתביעה לשלום?

    • פרטים נוספים
      משפטן ב. | 26/10/2008 12:25

      אנא הרחיבי באשר לאופן בו הברושים מפריעים לדיירים.

      • תודה רבה
        שירה | 26/10/2008 15:50

        הם מפריעים בכך שמסתירים את אור השמש וחוסמים את האויר זה מפריע להתפתחות הגינה שכן הם בנוסף לצל גם מאוד מלכלכים וכן הם פולשים עם הענפים לחצר

        • סמכות עניינית
          עו"ד גיא פרבמן | 27/10/2008 11:09

          סכסוך בין שכנים יכול לידון הן בפני מפקחת על המקרקעין והן בפני בימ"ש שלום. בימ"ש לתביעות קטנות נוצן סעד כספי עד סך של 30,000 ש"ח ולכן אינו הערכאה הרלוונטית. בכול מקרה המלצתי לפנות לעו"ד בעניין. את יכולה לפנות בייעוץ אישי בפורום שלנו בהצלחה

          • שאלת הבהרה
            שירה | 27/10/2008 12:25

            אך האם הפניה למפקחת היא גם כאשר הסכסוך הוא אינו בין הדיירים שגרים בבית המשותף אלא בין דיירים שגרים בבניין לבין שכן של הבניין בבית פרטי?

            • סמכות
              עו"ד גיא פרבמן | 27/10/2008 12:31

              אני מתנצל. חשבתי שמדובר בסכסוך בין דיירים בביית משותף. לאור העובדה שמדובר בבניינים שכנים אין סמכות למפקחת ויש לפנות לבימ"ש.

              • סמכות
                עו"ד גיא פרבמן | 27/10/2008 12:33

                אני מתנצל. חשבתי שמדובר בסכסוך בין דיירים בביית משותף. לאור העובדה שמדובר בבניינים שכנים אין סמכות למפקחת ויש לפנות לבימ"ש.

                • שאלה נוספת...
                  שירה | 02/11/2008 11:00

                  האם ניתן לתבוע את גיזום הברושים ע"י צו עשה בבית משפט לתביעות קטנות או שמא דבר זה הוא רק בסמכות של שלום?