זכויות צד הקשור בתיק בג"ץ

  • זכויות צד קשור בתיק בבג"ץ
    שמואל לם | 18/01/2008 19:03

    שאלתי- 1 . האם מי שמופיע כצד קשור בבג"ץ רשאי להגיב במהלך ההליך, להגיש בקשה, לערער על החלטה, וכו'. 2 . האם צריך לידע אותו ולבקש תגובתו כשבעלי הדין בבג"ץ מבקשים למחוק את העתירה? 3 . האם הרשם ב'עליון' שאינו שופט מוסמך למחוק עתירה, עפ"י בקשת בעלי הדין למרות שכבר התקיים דיון לפני מותב?

    • זכויות צד הקשור בתיק בג"ץ
      ; עו"ד גיא פרבמן | 22/01/2008 15:02

      חשוב להבין כי בג"ץ הינו בימ"ש עליון היושב כבג"ץ ודן בהליכי עתירה כנגד הרשות. לאור הקושי שהיה על בית המשפט העליון כשבתו בבג"ץ הוקם בית משפט לעניינים מנהליים שבגין החלטותיו ניתן לעתור לבג"ץ. סבורני שהינך מבלבל קמעה בין ערעור שהוגש לבימ"ש עליון לבין עתירה שהוגשה לבית משפט עליו בשבתו כבג"ץ. בכול מקרה לאור מורכבות שאלותיך המלצתי שתפנה למשרד עו"ד המטפל בתחום בג"ץ