הפרת הסכם עורך דין

  • הפרת הסכם ע"י עורך דין
    אאא | 21/12/2007 08:35

    שלום רב.שכרתי שירותי משרד עורך דין שייצג אותי בתביעה כנגד מעביד בנושא פיצויים כבר בפגישה הראשונה הצגתי בפניו את כל החומר שהיה ברשותי כולל מסמכים להצעת פשרה מצד החברה ללא התערבות עו"ד וכן מסמכים נוספים חתמנו על הסכם שכר טרחה+אחוזים בתיק כאשר לא נקבעו מועדים לתשלום שכר הטרחה ולמרות כך שולם לו שליש משכר הטרחה +תשלום מזומן עבור יצוג בשתי דיונים וביקשתי ממנו שהוא ייצגני לעומת כך הוא העביר את התיק לעורכת דין שכירה במשרדו ובייחד איתי בנינו את התיק במהלך הצגת המסמכים בפגישתנו הראשוה חשפתי בפניו מסמך שעליו אני חתום שאם אתבע את החברה היא תתבע ממני סך 100.000ש"ח והוא לא הרחיב על הנושא במהלך הגשת התביעה החברה הגישה נגדי תביעה נגדית על הסך הנקוב והוא טען שהוא לא מייצג אותי על פי שהתביעה תדון בכריכה אחת כמובן שלא הסכמתי משום שהוא היה חשוף כך ואם היה מזהיר אותי ייתכן שהייתי מתנה זאת בהסכם שכר הטרחה במרוצת הזמן העורכת דין שהוא שם לי ילדה ממש לפניי קדם המשפט והוא שם את בנו שכלל לא מכיר את התיק לייצגני הרשמת בקדם משפט הציעה לי לקבל את העסקה שהוצאה לי בעבר קרי הפיצוי שהוצע לי והוא אף ניסה לשכנע שאני אקבל את הפשרה ואני סירבתי הריי לא לשם כך נזקקתי לשירותיו היה לי את זה ביד טרום משפט.עכשיו בכל פעם שייצרתי איתו קשר הוא דיבר על כסף וכמובן שציינתי בפניו כי אני אשלם לו את המגיע לו וכי אין סעיף בהסכם שאני צריך לשלם לו את הסכום במהלך התקופה מה גם שקבלתי בפניו על דרך טיפולו ואי בקיאותו בתיק לדוגמא בבית המשפט הצד שמנגד העלה טיעון שכלל לא קשור לתביעה והיה בשנים עברו והוא אף לא התנגד ומצד שני כשנשאל האם ברצונו לזמן עדים אמר שלא מבלי להתייעץ איתי .במהלך הדיון הרשמת נתנה ארכה לי של שבוע להסכים לפשרה בהמלך אותו שבוע הוא כלל לא ייצר איתי קשר ואילו כשהתקשרתי למשרדו נאמר לי כי הוא ובנו בחופשה וייחזרו רק כמה יימים מאוחר יותר בעקבות השתלשלות העניינים כתבתי לו מכתב ובו אני מלין על דרך טיפולו וביקשתי ממנו לקבוע פגישת הבהרה במהלך אותה פגישה העליתי בפניו את הסתייגותי מדרך טיפולו והוא היה מוכן לכך ושאל אותי מה עם הכסף וכמובן שאמרתי לו שאני נוהג על פי ההסכם ושהוא ייקבל את כספו. ואז הוא אמר שהוא מפסיק לייצגני ושהוא מגיש בקשה לבית המשפט על הפסקת ייצוגי כמובן שמייד אמרתי לו שהוא מפר את ההסכם ושבגלל שאני לא מסכים לפשרה אז עבודתו נעשית קשה יותר ולא רואה את הכסף מהר והוא מצד שני טען שהוא מדבר מקצועית ורואה רק את טובתי {היכן הוא היה עת נחשף בפניו כבר בפגישתנו הראשונה המסמך פיצוי} לעניין הוא נתן לי את התיק ואמר שהוא שולח לבית המשפט מכתב.כמובן שביקשתי את כספי חזרה והוא אף אמר לי שאגיד תודה שהוא לא מחייב אותי בכל הסכום. אמרתי לו שלא העבור על כך בשתיקה ואפנה ללשכת עורכי הדין למחרת היום אף כתבתי לו מכתב תגובה חריף מאוד ובו הלנתי על דרך התנהלותו ואף שם ביקשתי את כספי בתגובה הוא שלח לי מכתב שבו הוא מספר כל מיני סיפורים ושקרים וברוב חוצפתו אף דורש את ייתרת התשלום עד כאן ההשתלשלות של העניין. מה דעתכם וכייצד עליי לנהוג ? האם נכון לפנות המכתב ללשכת עורכי הדין? האם נכון לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות? סליחה מראש על האורך אבל חשוב היה לי לציין הכול .

    • הפרת הסכם עורך דין
      ; עו"ד גיא פרבמן | 21/12/2007 17:32

      למרות שששאלתך ארוכה ומפרטת את השתלשלות האירועים, לא יהיה זה נכון להמליץ על דרך טיפול ראוייה שהסכם בינך לבין עורך הדין אינו חשוף בעיני. העובדות נמצאות באותיות הקטנות ולכן המלצתי שתפנה עם כול החומר שנמצא בידך לעו"ד אחר על מנת שהאחרון יבחן את החומר ויימליץ על הדרך הראוייה לטפל בעניינך