רשלנות במסגרת השירות הצבאי

  • חובש צבאי - רציתי לדעת
    רוני.ש | 14/04/2008 08:59

    האם כשהבן שלי יוצא לקורס חובשים בצבא - אם הוא בטעות, כמובן, חס וחלילה - יטפל בצורה לקויה בחייל, האם זו רשלנות רפואית? האם הוא עלול לשלם על זה? (ואנחנו)? או שחובש זה בכלל לא נחשב "רפואה" - אלא רק רופאים. תודה רבה לך מראש

    • רשלנות במסגרת השירות הצבאי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/04/2008 10:55

      כידוע לך, כל חייל, כמו כל אדם בגיר ובעל כשרות משפטית, נושא באחריות לפעולות ומחדלים המבוצעים על ידו ואין לעניין זה הבדל בין חובש שהתרשל בטיפול בחייל לבין מ"פ שהתרשל במהלך תרגיל. אם, חו"ח, יגיש בנך טיפול רפואי רשלני לחייל פצוע ויגרום לו נזק גוף, יוכל החייל לתבוע את צה"ל (משרד הבטחון) על נזקיו. בנך לא ישלם על כך מכיסו ומי שיישא באחריות הכספית יהיה צה"ל. מצד שני, במקרים קיצוניים ביותר ניתן יהיה להעמידו לדין צבאי על מקרים קשים כגון גרם מוות ברשלנות וכיוצ"ב. שוב אין כל הבדל בין רשלנות של מפקד לאחריות של חובש לעניין זה והכל כמובן בנסיבות קיצוניות ביותר.